vrijdag 22 oktober 2010

Bertus Hendriks. Schnabbelaar 2

Sluit dit venster



Beste Bertus,

Waarom heeft de journalist Bertus Hendriks een uitnodiging voor een diner bij hem thuis gestuurd naar Hans Jansen, volgeling van Wilders, en de man die het volgende schreef in het inmiddels ter ziele gegane reactionaire tijdschrift Opinio:


Het is niet de leugen die regeert maar de duistere dreiging. We zijn collectief vergeten dat een vreedzame staat ook een aantal gedisciplineerde rotzakken nodig heeft, die zo nodig in het verborgene vuile handen maken bij het vechten voor vrede en vrijheid... de AIVD moet zich beperken tot analyseren en signaleren. Een AIVD-rapport is haast niet te onderscheiden van een scriptie of een proefschrift. Onderzoek en analyse zijn inderdaad van levensbelang, maar wie doet er, zonder dat wij dat willen weten, het vuile werk? We zijn collectief vergeten dat een vreedzame enclave als Nederland ter verdediging niet genoeg heeft aan de eigen vreedzaamheid, maar dat er ook een aantal gedisciplineerde rotzakken nodig heeft die zo nodig in het verborgene vuile handen maken bij het vechten voor vrede en vrijheid. Het zal niet meevallen om dat overtuigend uit te leggen aan al die brave en aardige mensen van het CDA en de ChristenUnie. En aan de rest

Waarom zou de journalist Bertus Hendriks deze extremist die pleit voor buiten de wet opererende doodseskaders in Nederland hebben uitgenodigd voor een etentje bij hem thuis? Bertus, vertel het me, als oude kennis van me krijg je op mijn weblog alle ruimte om me dit uit te leggen. Of heb jij hem niet uitgenodigd en heeft iemand anders het gastenlijstje samen gesteld? En wat dacht je te bereiken met deze uitnodiging? In afwachting van je antwoord.

Stan

Overigens Bertus, ik zie dat je bij de Speakers Academy in dezelfde prijscategorie valt als Jan Heemskerk van Playboy. Je bent in te huren voor een bedrag tussen 2000 en 3500 euro. Ik vind dat journalisten zich niet moeten verhuren. Jij wel. Waarom? En waarom ben jij even duur als de hoofdredacteur van Playboy? Is in het wereldje waarvoor jij werkt kennis over het Midden Oosten evenveel waard als de blote borsten expertise van meneer Heemskerk?

http://www.speakersacademy.nl/speaker/search/index?keyword=Zoek+op+onderwerp%2Fnaam&letter=H&cat=&budget=2&lang=

click to enlarge

3 opmerkingen:

Anoniem zei

En toch. Het pakt weer goed uit voor Israel.

eGast

Anoniem zei

Dat citaat... wat een gevoel voor drama.... die onontbeerlijke mannetjesputter....
Hendriks keek tijdens het schrijven wellicht naar Jack Nicholson in A Few Good Men, kreeg zelf inspiratie en zag nooit het slot. Bij deze dan.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details van de plot en/of de afloop van het verhaal.

Kolonel Jessup houdt een monoloog over de noodzaak een sterke eenheid te runnen in het oog van 4000 gewapende Cubanen die ieder moment zouden kunnen aanvallen. Hij valt woedend uit tegen Kaffee en zegt dat de dood van Santiago, hoe tragisch ook, waarschijnlijk levens heeft gered. Hij moet in het zicht van de vijand een basis runnen om de vrijheid van "slapjanussen" als Kaffee te beschermen, en daarvoor moet hij een zekere tucht handhaven. Op de herhaalde vraag of hij een Code Red heeft bevolen zegt Jessup "You're goddamn right I did!". Zo wordt de kolonel gearresteerd voor de moord op Santiago.


Ton

Lucas zei

Wilders wil dat Israël Jordaanoever volbouwt
(Novum) - PVV-leider Geert Wilders wil dat Israël de Westelijke Jordaanoever volbouwt met nederzettingen. "Judea en Samaria zijn Israël dus hoe meer joodse nederzettingen daar hoe beter", twitterde de politicus zaterdagavond. Wilders staat bekend als een vriend van Israël en heeft daar in de jaren tachtig een periode op een kibboets doorgebracht.
Het nieuwe kabinet van CDA en VVD heeft afgesproken dat in het conflict tussen Israël en de Palestijne een tweestatenoplossing het uitgangspunt is, uitgaande van de grenzen van 1967. De regering zegt zich sterk te maken voor een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnen. "Jordanië is de enige Palestijnse staat die er ooit zal komen", stelt Wilders daar tegenover.
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3266095.ece/Wilders_wil_dat_Israel_Jordaanoever_volbouwt.html

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...