maandag 11 oktober 2010

Femke Halsema. Oef. 8



Ismael heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Femke Halsema. Oef. 7" achtergelaten: 

Halsema suggereert hier dat het niet dragen van een hoofddoek leidt tot schelden. Alsof er een direkt causaal verband zou bestaan. Dit terwijl vrouwen die onheus en seksistisch bejegend worden door blanke Hollanders, dit toch ook niet doen omdat ze geen hoofddoek dragen? Er moet door politici altijd gezocht worden naar oorzaken die liggen in etnisch, culturele of religieuze achtergrond. Dan is het opeens een prioriteit. 

Wat denk je van onderstaand bericht Stan? Weet je nog toen de politiek en media massaal over elkaar heenvielen om 'Marokkaanse straat terroristen' aan te pakken toen hulpverleners 'belaagd' werden? Nu het om de eigen blanke jeugd gaat is dit opeens geen issue? 
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/518481/2010/10/10/Agenten-mishandeld-in-Drenthe.dhtml 


Ismael heeft gelijk. Er zit een racistische ondertoon, ook bij Halsema, in de kritiek op islamitsche Nederlanders. Ze weet precies wie ze er kan uitpikken en wie niet.

2 opmerkingen:

Sonja zei

Halsema houd er een beetje dezelfde 'feministische' ideeën op na als Heleen Mees. Niet alleen dat, maar ook in de praktijk, als carrièrevrouw met kinderen. En waarom kan zij carrière maken als moeder? Omdat haar man ontslag heeft genomen om thuis voor de kinderen te zorgen. Een privilege van de elite, die maar blijft verkondigen dat iedereen dezelfde kansen heeft in Nederland. Tegen iemand zonder armen zeggen dat hij maar eens moet aanpakken.

Sonja zei

Halsema roept progressieven op tot islam-kritiek

"Dat betekent volgens Halsema bijvoorbeeld dat linkse politici de directie van de Belgische school moeten steunen, als daar om dwang te voorkomen een hoofddoekverbod wordt ingevoerd."

Is die hoofddoek af moeten doen dan geen dwang? Als je dwang wil voorkomen moet je ervoor zorgen dat het geen beleid wordt schattebout. Dumb ass. Bubble brains.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...