zondag 1 november 2009

De PVDA-zakkenvuller Willem Vermeend


Dit is het hoofd van de zakkenvuller Willem Vermeend. Vermeend was in de periode 1984-1994 Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Van 22 augustus 1994 tot 24 maart 2000 was hij staatssecretaris vanFinanciën en daarna tot 22 juli 2002 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Willem Vermeend werd als sociaaldemocraat na zijn verdienstelijke activiteiten als minister door het het kapitaal beloond met onder andere een commissariaatschap van de Afab, een kredietverkoper die 'net als de DSB Bank in opspraak [is] geraakt omdat het bedrijf veel koopsompolissen verkocht. Beide kredietverstrekkers zouden hun zorgplicht hebben verzaakt door klanten overbodige en dure verzekeringen aan te smeren. De SSP, die ook DSB-klanten vertegenwoordigt, vindt dat Afab de benadeelden moet compenseren.' Zie:http://www.volkskrant.nl/economie/article1308108.ece/Kredietbank_Afab_bespreekt_claims

Wist de PVDA-er Vermeend niets van deze asociale handel en wandel van de bank waarvoor hij na zijn ministerschap werkte? De Volkskrant:'Waarom hebben de commissarissen niet eerder ingegrepen. Er waren immers veel eerder signalen dat Afab grof verdiende aan de verkoop van verzekeringen (koopsompolissen) bij de leningen. Bovendien had in de Volkskrant van 18 juni 2008 een open brief gestaan van redacteur Ferry Haan. Hij riep PVDA'er Vermeend op Afab vaarwel te zeggen. 'Die brief heeft mij geraakt,' zegt Vermeend, die eerder directeur was van verzekeringsverkoper Meeus. 'Ik heb direct daarna vragen gesteld aan het bestuur. Na een intern onderzoek was het antwoord dat alles volgens de regels werd gedaan.' Let wel, de regels van deze kredietverkoper waarvan Vermeend commissaris was. Maar dat was juist ook het probleem zoals nu blijkt, nu Afab een boete heeft gekregen van de Autoriteit Financiele Markten, vanwege het schenden van de officiele regels.

Ik heb een stelling. De sociaaldemocraat Willem Vermeend is een groter 'gevaar voor de staatsveiligeid' dan Wilders, want het zijn asociale types als Vermeend die het geloof in de parlementaire democratie ondermijnen.

5 opmerkingen:

wolk zei

Of Vermeend iets wist van criminele praktijken is van geen enkel belang. Als hij het niet doet, doet een ander het wel - neen moet een ander het wel doen op straffe van baanverlies verdienmodel overleven in Nederland. Geldt ook voor Scheringa. Je doet - neen je MOET doen wat de overheidsregels je voorschrijven en dat is nu de zaak oplichten. Doe je dat niet dan ga je (gaan we) dood.
Interessant is daarom alleen wat Vermeend en Zalm aan regels hebben opgesteld - die regels lokken criminaliteit uit en de makers zijn daarmee – om die reden - in mijn ogen de grootste criminelen.
Daar zou het OM eens een onderzoek naar moeten verrichten - mensen die expres de regels opstellen met het doel de eigen beroepsgroep (juristen en economen) flink te laten verdienen. Het strafrecht zelf is overigens ook zo opgesteld. Heeft niets te maken met rechtvaardigheid.

Anoniem zei

Dit soort info hebben veel pvda stemmers niet! bedankT!

67nee zei

Ook in andere dossiers mengt hij zich zonder gehinderd te worden door enige kennis. Op tv geeft hij zijn mening ten beste en die is gewoon een kopie van die van W.Bos. Dat hebben we al gehoord meneer Vermeend, daarvoor hebben we jou niet nodig!

PE1MMK

Anoniem zei

Was Vermeend ook al niet verbonden aan het noodleidende TRE-Investments

Anoniem zei

Willem is terug

“Stel je eens voor, je wordt op winderige dag in augustus wakker en je schuift de steen waar je al een paar weekjes onder bivakkeert opzij wrijft wat in de ogen en denkt; hoe kan ik mijn geschonden blazoen oppoetsen en nog belangrijker hoe kom ik met wat slimme uitspraken aan wat nieuwe commissariaten en businesspartners. Waar vind ik nieuwe sukkels die het door mij gebezigde begrip win-win met graagte ophangen aan mijn gedateerde assets die echt stiekem alleen mijn zelfverrijking tot doel hebben.

Gelukkig zijn er dan altijd weer mijn vrienden bij Nederlandse Publieke Omroep die een handreiking doen waardoor ik ex-staatssecretaris Willem Vermeend weer onder die steen vandaan kan komen waar ik door dat euvele journaille de afgelopen weken onder ben gekropen. http://www.ftm.nl/original/zaak-vermeend-tss-roc-west-brabant-krijgt-vervolg.aspx

Want er zijn enige mij toebedachte onderwerpen actueel waar ik inhoudsloos op kan reageren. Is het niet het aftreden van NDB voorzitter Noud Wellink is het natuurlijk wel iets met de financiële positie van het betaald voetbal waar ik me in meestal onbegrijpelijke taal over kan uitlaten. Als ik het maar begrijp! ” Zo’n dag was het afgelopen dinsdag weer voor Willem.

Willem Vermeend strekte de armen, keek even goed naast wie en waar hij nu weer wakker werd, poetste het grondig vernieuwde gebit -http://www.esthetisch.nl/index.php?pageId=58 een bartertje natuurlijk want Willem betaald daar natuurlijk niet voor- en vertrok vol goede moed naar de Gooische matras dat zo heerlijk vertrouwd en veilig aanvoelt.

Na wat nietszeggend gezwam over het betaalde voetbal en de nieuwe investeerder in Vitesse (ook een vorm van marktwerking clubs in Nederland kunnen voor een habbekrats overgenomen worden) eindelijk weer bij de vrienden http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/8012/De+Jager+beperkt+termijn+DNB-president van NOVA waar hij zich aan kan laven. De aandacht doet hem zichtbaar goed al lijkt het begin van het interview op een commercial van Kukident, het gerenoveerde bovengebit kleppert in de bek. Maar Willem is zo gretig en denkt, ‘godzijdank ik ben weer even belangrijk, ik lul maar wat maar Twan Huys hangt aan mijn lippen. Hij kletst zo snel dat de presentator het niet kan volgen en dus een beetje instemmend knikt. “Een oude tactiek, zo kreeg ik die kut-ambtenaren op het ministerie van financiën ook altijd stil” dacht Willem die vervolgens triomfantelijk om zich heen keek. Tijdens de uitzending komt iemand van de techniek Willem’s microfoontje verhangen. Het begon te kraken van het wild rondslingerende speeksel van Vermeend. Willem is terug…

The Great Transformation

  Thomas Fazi @battleforeurope Karl Polanyi, one of the twentieth century’s most insightful and influential socialist thinkers, passed away ...