vrijdag 6 november 2009

De Israelische Terreur 1008

Minister Verhagen met de joods-Israelische extremist Avigdor Lieberman.

De NRC bericht:

VS, Nederland stemmen tegen
VN vragen onderzoek Gaza-oorlog

New York, 6 nov.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft Israël en de Palestijnen gisteren opgeroepen een „geloofwaardig” onderzoek in te stellen naar beschuldigingen van oorlogsmisdrijven tijdens Israëls offensief tegen Hamas in de Gazastrook van vorige winter.

De resolutie, die met 114 tegen 18 stemmen bij 44 onthoudingen werd aangenomen, volgde op aanbevelingen van de Zuid-Afrikaanse rechter Goldstone, die voor de VN-Mensenrechtenraad het Gaza-offensief heeft onderzocht.

Israël, dat niet heeft willen meewerken aan Goldstones onderzoek, liet weten dat de resolutie niet de steun had van de „morele meerderheid” van de wereld en dat het Israëlische leger „hogere militaire en morele standaarden had gehanteerd dan ieder van de instigators van deze resolutie”.

De resolutie was ingediend door Arabische landen. Onder de tegenstemmers waren behalve Israël de Verenigde Staten, Nederland, Duitsland en Italië. De Europese Unie stemde verdeeld. Enkele kleine lidstaten stemden voor, terwijl Groot-Brittannië en Frankrijk zich van stemming onthielden.

In de Gaza-oorlog werden in drie weken ongeveer 1.400 Palestijnen gedood, van wie honderden burgers, en 13 Israëliërs. Hamas maakte zich volgens het rapport schuldig aan oorlogsmisdrijven met zijn raketaanvallen op Israël, terwijl Israël onder andere disproportioneel geweld had gebruikt en burgers als doelwit had gekozen.

Aldus de NRC. De Nederlandse regering is dus tegen een 'geloofwaardig' onderzoek naar oorlogsmisdaden. Nederland wil niet dat de Israelische daders van terreur juridisch vervolgd worden. Nederland is dus tegen het handhaven van het internationaal recht en zal er binnen afzienbare tijd de consequenties van ondervinden.

6 opmerkingen:

AdR zei

We zijn er aan gewend geraakt dat het Balkenende-regime geen boodschap heeft aan art. 90 van de Grondwet:
De regering bevordert de ontwikkeling van de internationale rechtsorde.

Sonja zei

Blijkbaar heeft men de titel veranderd, die luidt nu nu:
VN vragen onderzoek Gaza-oorlog
VS en Nederland stemmen tegen

Was misschien wat te pijnlijk dat wij 'tegen VN' stemmen?
Ook is mijns inziens een resolutie van de VN geen "vraag" maar meer een eis, of zie ik dat verkeerd"

Sonja zei

Parool/AP: "In een toelichting van het ministerie van buitenlandse zaken staat dat Nederland de kwestie eerder beschouwt als een zaak voor de VN-Mensenrechtenraad dan als iets waarover de Veiligheidsraad zich zou moeten buigen."

???

1. NL stemde tegen onderzoek van Goldstone
2. NL stemde tegen behandeling van Goldstone rapport in de VN
3. en vandaag stemde NL tegen behandeling van Goldstone rapport in de Veiligheidsraad

Als je al van tevoren tegen een onderzoek was, dan is dat over de Mensenrechtenraad een volkomen ongeloofwaardig excuus.

Sonja zei

“Zuid-Afrikaanse soldaten vochten in Gaza”
ZUID-AFRIKA, 2 november 2009 (IPS/Al Jazeera) - Zuid-Afrikanen vochten met het Israëlische leger in Gaza. Dat zeggen Zuid-Afrikaanse advocaten. Ze willen hun landgenoten voor de rechter brengen voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.
De advocaten vertegenwoordigen twee civiele organisaties in Johannesburg, The Media Review Network en de Palestinian Solidarity Alliance. Omdat Zuid-Afrika het Verdrag van Rome heeft ondertekend, kunnen ze de Zuid-Afrikaanse soldaten in theorie in hun eigen land voor de rechter brengen.

Al Jazeera report

Raar!

Peterspain zei

Struggle for world power !

Anoniem zei

Zelfde flauwekul als in de Koran en in de Bijbel

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...