donderdag 15 oktober 2009

Maarten Schinkel van de NRC 31

Beste Maarten Schinkel,

Gezien je uitspraak dat baas Scheringa's praktijken niet 'omstreden' kunnen worden genoemd, maar wel dat Lakeman's actie 'op het randje' is, is mijn vraag: waarom heb je over de hieronder geplaatste informatie gezwegen? Of wist je het niet? En als je het niet wist, waarom word jij dan wel aangekondigd als de 'economisch redacteur' of 'financieel redacteur' van de 'slijpsten voor de geest'. Jij laat je als 'deskundige' interviewen door NRC-TV over een zaak waar je niets van afweet, of waarover jij zwijgt. Waarom?

Elsevier bericht:

'De Grave door Scheringa ontslagen om kritiek'

donderdag 15 oktober 2009 07:42

Oud-minister Frank de Grave is eerder dit jaar niet opgestapt bij de DSB Bank maar werd vanwege zijn kritische houding ontslagen door Dirk Scheringa. De Grave schrok van de tientallen miljoenen euro’s die werden overgeheveld naar hobby's van Scheringa, zoals sport en kunst. Toen hij volledige inzage in de boeken eiste werd hij ontslagen.

De Grave werd binnen twee maanden ontslagen bij DSB De Grave werd binnen twee maanden ontslagen bij DSB

Meer over DSB
Lees alles over de problemen bij de DSB Bank in het Elsevier-dossier De val van Dirk Scheringa

Scheringa: kans op faillissement 50 procent

Dat schrijft dagblad De Telegraaf donderdag.

Verbazing
De VVD’er De Grave
vertrok in mei als financiële topman van de DSB Bank. Dat wekte alom verbazing, De Grave werkte nog maar twee maanden bij de bank.

Vervolgens heeft de Grave De Nederlandsche Bank (DNB) ingelicht over de toestanden bij de bank. Hij vertelde de geldinstelling welke onvolkomenheden hij in het hoofdkwartier in Wognum aantrof. Zalm

Ook bleek donderdag dat Gerrit Zalm als minister van Financiën in 2002 al wist van de exorbitante provisies die werden opgestreken door de DSB Bank. In die tijd trokken de koepelorganisatie het Verbond van Verzekeraars en tussenpersonen aan de bel bij het ministerie, zo beweert het Verbond.

Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) werd ingeschakeld. Er werd echter niet ingegrepen.'

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Economie/248363/De-Grave-door-Scheringa-ontslagen-om-kritiek.htm

3 opmerkingen:

Poplar zei

Erger nog: provisies van 80% zijn bij alle banken gewoon.
Dat was bij Bos bekend: de AFM had zij ministerie hierover ene brief gestuurd. Het was dus fout van Bos om alleen DSB "idioot" te noemen, waarmee hij de aanval op DSB legitimeerde en andere banken buitne schot hield. Bijv de ABN-Amro, van zijn grote vriend Zalm...
Zie website www.NOS.nl/nosjournaal/artikelen/2009/10/14/141009_afm_brief.html (copy-paste lukt niet in dit reactievenster) en www.goedemorgennederland.kro.nl, item op 15-10.

Sonja zei

Die De Grave vertrouw ik ook voor geen cent. Nu een beetje de heilige klokkenluider uithangen, maar toen zijn mond houden. Maar hierover hebben de razende reporters alweer een mening: door die informatie kon de bank wel eens omvallen, dus was het 'logisch' dat hij dat niet aan de grote klok hing. Wat een corrupt zooitje!

AdR zei

Die hele bank is een wie-was-wie-in-de- niet-patricische-tak van de VVD tien jaar geleden.

Wat is dat trouwens toch met Wognum? (de link is al snel weggehaald; ook Indymedia haalde al spoedig zijn verhaal weg over 's lands grootste bouwer van detentiecentra).
Wie zou de huisbankier zijn van deze prachtfirma?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...