woensdag 8 april 2009

Boycot Israel 45

'PvdA wil eventueel sancties tegen Israël
Gepubliceerd: 8 april 2009 13:39 | Gewijzigd: 8 april 2009 13:54
Door een onzer redacteuren
Den Haag, 8 april. De PvdA is opnieuw hard in aanvaring komen met minister Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) over zijn Israëlpolitiek.


Palestijnse burgers en medisch personeel rennen naar een schuilplaats tijdens een Israëlische aanval op een VN-school in Beit Lahia, in het noorden van de Gazastrook. Deze foto werd genomen op 17 januari, tijdens de Israëlische aanval op de Gazastrook.
Foto AFP
Achtergrond - Moslimjeugd roert zich om geweld Gazastrook
Achtergrond - Gaza verdeelt ook Kamer
Nieuwsthema - Conflict Gazastrook
Het PvdA-Kamerlid Martijn van Dam vindt dat sancties tegen Israël niet moeten worden uitgesloten als het land een vredesregeling voor het Midden-Oosten blokkeert. Minister Verhagen wil hier niets van weten. Volgens hem kan het dreigen met sancties zelfs contraproductief werken.

Van Dam uitte vanmorgen in de Tweede Kamer zware kritiek op de nieuwe Israëlische regering. Hij betitelde de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Lieberman als een „extremist” en verwachtte ook weinig positiefs voor het vredesproces van premier Netanyahu. Lieberman zinspeelde begin dit jaar tijdens de gevechten in Gazastrook, toen hij nog geen minister was, op het gooien van een atoombom.

Van Dam vreest dat Nederland binnen de Europese Unie steeds meer een „buitenbeentje” wordt. Andere trouwe bondgenoten van Israël in de EU, zoals Duitsland en Tsjechië, sluiten volgens hem sancties niet langer uit.'
Lees verder: http://www.nrc.nl/binnenland/article2207452.ece/PvdA_wil_eventueel_sancties_tegen_Israel

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...