maandag 23 februari 2009

De Propaganda van Ron Edelheit 3

'Israëlische spreker krijgt schoenen naar zijn hoofd

ANP
gepubliceerd op 22 februari 2009 22:25, bijgewerkt op 22 februari 2009 23:11
AMSTERDAM - De politie heeft zondagavond drie mensen aangehouden in het Apollo Hotel in Amsterdam. Dat meldde een politiewoordvoerster. In het hotel hield de Israëlische legerwoordvoerder Ron Edelheit zondagavond een lezing. De drie hebben tijdens de lezing schoenen naar het hoofd van Edelheit gegooid, zo meldde een woordvoerder van het Nederlands Palestina Komitee.
De drie, twee mannen en een vrouw van rond de twintig, zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Volgens de politie zijn ze aangehouden op verdenking van belediging. Volgens het Komitee is Edelheit door de geworpen schoenen geraakt. De drie verdachten hadden zich vooraf voor de lezing in het hotel aangemeld.
Buiten het hotel protesteerden ongeveer vijftig mensen tegen het bezoek van Edelheit. De locatie van de lezing werd op het laatste moment veranderd. Volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) annuleerde het College Hotel de geplande lezing vanwege bedreigingen en hatelijke mails. De organisatie verplaatste de lezing daarom naar het Apollo Hotel.
Bij de politie is vooralsnog niets van bedreigingen aan het adres van het College Hotel bekend. Edelheit was tijdens de Gaza-oorlog een van de woordvoerders van het Israëlische leger.'




Israelische_spreker_krijgt_schoenen_naar_het_hoofd


In een poging de protesten tegen de toespraak van de extremistische Edelheit te criminaliseren beweert de volgens Haaretz 'pro-zionistische lobbygroep' het CIDI dat er 'haatmails' zouden zijn gestuurd. De Volkskrant neemt het ANP-bericht klakkeloos over, waarin zonder bronvermelding beweerd wordt dat er sprake zou zijn van 'hatelijke mails'.

En zo luidt de propaganda van de 'pro-zionistische lobbygroep' het CIDI:



'Joodse bijeenkomst afgezegd 'na bedreigingen en haatmails'
zondag 22 februari 2009
Het College Hotel in Amsterdam heeft op het laatste moment een bijeenkomst afgezegd die verschillende joodse organisaties daar zouden houden. Volgens de joodse organisaties besloot het hotel de bijeenkomst af te blazen na ‘dreigementen en haatmails’.
Dat heeft Nathan Bouscher van Gezellig Joods bevestigd aan elsevier.nl.

Legerwoordvoerder
Gezellig Joods zou samen met de Joodse Vrouwenorganisatie en Cijo (CIDI Jongeren Organisatie) in het College Hotel een lezing organiseren van Ron Edelheit, die als reservist één van de Israëlische legerwoordvoerders was tijdens de recente acties in Gaza.

Het College Hotel besloot zaterdag, een dag voor de bijeenkomst, de lezing te annuleren, zo heeft manager Isabelle van Ouwerkerk van het hotel ook bevestigd aan elsevier.nl. Wat de reden was, wilde zij echter niet zeggen.

'''Buitengewoon geschokt'
Volgens Bouscher is het hotel bezweken onder druk van dreigementen van ‘anti-Israëlgroepen’. In een gezamenlijk persbericht zeggen de joodse organisaties ‘buitengewoon geschokt te zijn dat deze anti-Israëlgroepen op deze wijze het vrije woord in Nederland de das om willen doen’.

Bouscher denkt dat de dreigementen onder meer het resultaat zijn van een mailactie van het Platform Stop de Aanval op Gaza op de linkse website Indymedia. Ook het Nederlands Palestina Komitee en de nationaalsocialisten hebben opgeroepen fel te protesteren tegen de lezing van Edelheit.''

Zie:
http://www.cidi.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=258&Itemid=1


Opmerkelijk is dat sommige 'joodse organisaties' in Nederland 'buitengewoon geschokt' zijn over de protesten tegen een Israelische staatsburger die hier in Nederland de Israelische oorlogsmisdaden komt goedpraten. Waarom distantieren deze 'joodse organisaties' in Nederland zich niet van deze oorlogsmisdaden, die volgens de secretaris-generaal van de VN 'gruwelijk' waren en door Amnesty als oorlogsmisdaden werden gedocumenteerd? Waarom wekken deze ' joodse organisaties' de schijn dat ze oorlogsmisdaden goedkeuren zolang die tegen de Palestijnse burgerbevolking worden gepleegd? Het betreft hier Nederlanders die oorlogsmisdaden vergoeilijken!!! Ze zouden zich moeten schamen voor het feit dat ze de schending van het internationaal recht goedpraten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Over propaganda gesproken... Het CIDI probeert hier voor de zoveelste keer ant-zionisme/ pro palestina protesten in de antisemitische hoek te gooien. De vergissing (?) in hun verklaring waarin ze Nationaalsocialisten ipv Internationale Socialisten schrijven geeft dit maar weer eens aan.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...