vrijdag 23 maart 2007

Irak 188


Actie van SP-Kamerfractie:

'Ja. Ook ik steun de eis dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar de informatie waarop de Nederlandse regering haar steun aan de oorlog tegen Irak heeft gebaseerd. Onderzoek in Amerika en Engeland heeft aangetoond dat belangrijke informatie over de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak niet juist was. President George Bush en premier Tony Blair hebben dat openlijk toegegeven. Het is hoog tijd dat er ook in Nederland volledige openheid van zaken wordt gegeven over de steun aan de oorlog tegen Irak. Daarom teken ik deze oproep.'

Zie: http://www.sp.nl/nieuws/actie/irak/

2 opmerkingen:

Sonja zei

Het is schandalig dat er in een (geheime) formatie wordt afgesproken dat het parlement iets niet mag doen. Het kabinet Balkende is werkelijk een gevaar voor onze democratie.

Anoniem zei

Ik zag toevallig gisteren Sven Kockelmann mp Balkenende over dit onderwerp bevragen. (ik kijk normaal nooit naar dit soort uitzendingen) Dat deed Sven Kockelmann helder en duidelijk. Maar Balkenende bleef zichzelf slechts eindeloos herhalen door te stellen dat de oorlog tegen Irak uitsluitend te wijten was aan het niet meewerken van Saddam Hussein met de VN-wapeninspecties en dat Saddam immers in het verleden niet deugde... (gifgassen)

[Ik kan dit gesprek niet terug vinden bij uitzending gemist.]

Het gesprek was een opmaat naar de KRO Reporter uitzending over dit onderwerp van morgen. "De Nederlandse rol in de Irak-oorlog." Ned 3, 20:40.
http://reporter.kro.nl/uitzendingen/2007/irakoorlog/irakoorlog.aspx

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...