donderdag 21 december 2023

VN-organisatie: melding over executie van elf Palestijnen door Israëlische leger

 

VN-organisatie: melding over executie van elf Palestijnen door Israëlische leger

Het Israëlische leger wordt door de VN-organisatie OCHA, die zich met humanitaire zaken bezighoudt, in een rapport beschuldigd van het standrechtelijk executeren van zeker elf ongewapende Palestijnse mannen. VN-mensenrechtenorganisatie OHCHR spreekt van "verontrustende informatie" en roept de Israëlische autoriteiten op de aantijging te onderzoeken.

Israël heeft nog niet op het bericht gereageerd. De beschuldiging is gebaseerd op ooggetuigenverslagen, die onder meer zijn verkregen door hulporganisatie Euro-Mediterranean Human Rights Monitor. De executies zouden dinsdag zijn uitgevoerd in Gaza-Stad.

In een huis zouden militairen schuilende vrouwen en mannen van elkaar hebben gescheiden. Vervolgens zouden zeker elf mannen zijn doodgeschoten. Volgens ooggetuigen zijn ook vrouwen en kinderen beschoten. Twee kinderen zouden gewond zijn geraakt.

OHCHR bevestigt dat er mensen in het gebouw zijn gedood, maar voegt toe dat de omstandigheden en details nog worden onderzocht. "Het leger van Israël heeft geen informatie vrijgegeven over het incident."

https://nos.nl/liveblog/2502344-ruim-100-ambtenaren-protesteren-tegen-nederlands-standpunt-oorlog-gaza

Geen opmerkingen: