vrijdag 22 december 2023

Lachwekkende CIDI-Propaganda

 Het CIDI beweert het volgende:

Afgelopen weekend kwamen beelden naar buiten van Palestijnen die zich over hadden gegeven in de Gazastrook. De beelden zorgden voor ophef. Op de beelden waren mannen te zien in hun ondergoed. In sommige gevallen waren de mannen ook geblinddoekt en geboeid. Het Israelische leger heeft bevestigd dat er in de Gazastrook inderdaad honderden mannen zijn gearresteerd, nadat ze zich hadden overgegeven. Hoe moeten we deze beelden duiden?

Standaardprocedure

Het gaat in dit geval om mannen bij wie op z’n minst een gegronde verdenking bestaat dat zij terroristen van Hamas kunnen zijn. Bij een massale overgave is het daarom van belang om uit te sluiten dat de krijgsgevangenen wapens of explosieven dragen. Dat is ook de reden dat deze personen slechts in hun ondergoed te zien waren: ze moeten zich ontdoen van hun kleding om onderzoek te kunnen doen naar wapens of explosieven. Van Hamasterroristen is bekend dat ze in sommige gevallen bomgordels dragen. Het feit dat zij tijdelijk in hun ondergoed moeten zitten maakt dit niet onrechtmatig, omdat dit een maatregel is die gericht is op de veiligheid van zowel IDF-soldaten als andere omstanders.

Volgens de procedure worden de gevangenen daarna naar een plek buiten het strijdtoneel gebracht, om hun identiteit vast te stellen. Daar krijgen deze personen ook weer kleding. Israel heeft ook al aangegeven dat een deel van de gevangengenomen groep ook weer in vrijheid is gesteld, omdat deze mannen burgers bleken te zijn en geen Hamas-terroristen.

https://www.cidi.nl/ophef-over-de-behandeling-van-palestijnse-gevangenen/

Allereerst het volgende: wanneer Hamas alleen een terroristische organisatie zou zijn en geen verzetsbeweging, dan is vanzelfsprekend Israel een terroristische Apartheidsstaat wanneer wij alleen maar afgaan op  de genocidale aanval van de zelfbenoemde Joodse natie op de burgerbevolking van Gaza. Maar dit verzwijgt het CIDI, omdat deze pro-zionistische instelling, die al vele tientallen jaren propaganda maakt voor het oorlogsmisdrijven plegende Israel, reageert alsof het leven van Joden  in Israel belangrijker is dan het leven van een Palestijns kind of een Palestijnse vrouw. Dit verraadt een zeker mate van racisme, en het is opvallend dat Justitie in Nederland geen onderzoek hiernaar doet, want, zoals bekend, zijn eveneens Palestijnen semieten. Waarom probeert het Palestijnse verzet niet om Joodse militairen permanent publiekelijk te vernederen? 

Opvallend is ook dat het CIDI eerst stelt dat 'Het gaat in dit geval om mannen bij wie op z’n minst een gegronde verdenking bestaat dat zij terroristen van Hamas kunnen zijn,' om enkele regels verder met evenveel stelligheid te beweren 'dat een deel van de gevangengenomen groep ook weer in vrijheid is gesteld, omdat deze mannen burgers bleken te zijn en geen Hamas-terroristen.' Hoe nu? Eerst beweren dat er 'een gegronde verdenking bestaat dat zij terroristen van Hamas' zijn om een deel vervolgens in 'vrijheid' te stellen 'omdat deze mannen burgers bleken te zijn en geen Hamas-terroristen.' Dan was er dus geen 'gegronde verdenking' zoals het CIDI eerder beweerde. Logica is niet het sterkte punt van deze propagandistische organisatie. Maar ja, propaganda en logica gaan zelden samen. Ook niet bij joodse organisaties in Nederland. Vandaar dat het CIDI nooit zal bekennen dat Israel een terreurbewind voert. 


 


Geen opmerkingen: