maandag 18 december 2023

George van Houts: 'Het echte fascisme is terug'


Het echte fascisme is terug. Meestal masculine geweldsverheerlijking gecombineerd met superieure vernedering van zwakkeren. Het lachen is vreugdeloos, heeft niets met humor te maken maar met sadisme. De mens in al zijn slechtheid. En het verontrustende is: het zit ergens in ons allemaal.
Geciteerd
Fares Shehabi فارس الشهابي
@ShehabiFares
Watch Israeli baby killers abuse a Palestinian family inside its home in Gaza! Hopefully these assholes will be sent back in bags! #IsraeliWarCrimes #GazaGenocide



Eigenlijk is dit nog erger dan het nazi-fascisme, want de Joodse fascisten weten namelijk dat deze mentaliteit onvermijdelijk eindigt in een Palestijnse holocaust. Het Israelisch fascisme gaat al driekwart eeuw ongestoord door, met steun van de Westerse politieke elite. George van Houts snapt de kern van dit fascisme, te weten de 'superieure vernedering van zwakkeren,' gebaseerd op dezelfde minachting waarmee  de  christelijke wereld de diaspora-joden eeuwenlang heeft behandeld. Zij weten dus wat 'vernedering' betekent. Juist daarom bestaat onder een aanzienlijk aantal Israelische Joden de intense behoefte om nu de ander te laten lijden, de gojim, de Palestijnse burger, in de verwachting dat een rekening vereffend wordt, en er een eind komt aan de geschiedenis. Laten we erlijk zijn: het bombarderen van een burgerbevolking verschilt in niets wezenlijks als het vergassen van burgers. Maar de zionistische veronderstelling dat er zo een punt achter de geschiedenis kan worden gezet, is onjuist, want paradoxaal genoeg, kunnen het zionisme niet zonder de slachtoffercultus, dat het centrale kenmerk is geworden van de Iasraelische identiteit. Het zal niet zo lang meer duren voordat de Joden in Israel hun staat vernietigen. Zo werken namelijk de wetten van de logica. Ik kom hierop terug.


Geen opmerkingen: