vrijdag 22 december 2023

Het Zionistisch Terrorisme

 

NYT: Israël gebruikte een van zijn grootste bommen in 'veilige' zuiden Gaza

The New York Times schrijft dat Israël in de eerste zes weken van de oorlog in Gaza geregeld een van zijn grootste en meest vernietigende bommen heeft gebruikt in het zuiden van Gaza, een gebied dat volgens Israël veilig zou zijn voor burgers. De krant baseert zich op een analyse van videobeelden.

In de eerste weken van de oorlog riep Israël Palestijnse burgers in het noorden op te vertrekken naar het zuiden. The New York Times scande satellietbeelden van het zuiden uit deze periode op bomkraters, met behulp van kunstmatige intelligentie.

Verslaggevers van de krant bekeken de zoekresultaten en zochten naar kraters met een doorsnede van ongeveer 10 meter of groter. Munitie-experts zeggen dat normaal gesproken alleen bommen van ruim 900 kilo zwaar kraters van die grootte kunnen slaan in de lichte, zanderige grond van de Gazastrook. Uiteindelijk kwamen er op die manier 208 kraters in beeld. Vanwege beperkte satellietbeelden en variaties in de effecten van een bom, zijn er waarschijnlijk veel gevallen geweest die niet zijn vastgelegd, stelt de krant.

Het Israëlische leger zegt in een reactie tegen The New York Times dat de prioriteit van Israël ligt bij het vernietigen van Hamas. "Dit soort zaken worden in een later stadium uitgezocht." Ook herhaalt het leger dat het "voorzorgsmaatregelen neemt om te voorkomen dat burgers worden geraakt".

https://nos.nl/liveblog/2502481-nyt-israel-gebruikte-zware-bommen-in-veilige-zuiden-gazastrook

Geen opmerkingen:

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...