zaterdag 24 juni 2023

Machiavelli: Mercenaries

 


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Macchiavelli rules!

Anoniem zei

Naar aanleiding van dit artikel vraag ik mij af of die Prigozhin een soort van "useful idiot" is voor Putin , waarvan hij zich tijdig moet ontdoen.
Dat zou een teken zijn dat de positie van Putin zo sterk is dat hij zonder hem kan.
Ik besef dat deze reactie van het niveau George van Houts is (hoewel die best af en toe ook goede links heeft op zijn twitteraccount), en ik dus voornamelijk zin heb om te typen op dit moment.

Anoniem zei

Richard Medhurst differentiëert de verschillende verschijningsvormen van "huurlingschap" wat verder dan Machiavelli, in zijn laatste video, en stelt daarin dat vehikels als Wagner en Blackwater toch echt gezien moeten worden als een middel voor een staat, om in een andere staat te vechten, zonder daar direct formeel voor aangeklaagd te kunnen worden, of ideëen van die strekking.
Dus dat Wagner een te koesteren strategische asset is voor Rusland. In een gesprek met deze Richard , wijst Scott Ritter erop dat het op een gegeven ogenblik noodzakelijk wordt als bepaalde militaire objectieven bereikt zijn, om de formele status tussen de staat Rusland en Wagner te wijzigen. Dat zijn dan de contracten die Wagner met Rusland zal moeten tekenen waar Prigozhin op tegen zou kunnen zijn. Richard meent dat dat voor Prigozhin een onacceptabele inperking van zijn bewegingsvrijheid zou zijn. Etc.etc.etc.
I don't know.
Misschien staan de Russen zo sterk dat ze gewoon de ruimte hebben om een psyopje in te lassen.

Anoniem zei

"te koesteren strategische asset" is verkeerd geformuleerd in mijn vorige reactie.
" een bewust door Rusland gecreëerde én te koesteren asset" dekt de lading van Richards observatie beter.

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...