dinsdag 23 mei 2023

Oekraïne en de Amerikaanse Verkiezingen

Oekraïense bondgenoten vrezen dat militaire steun zal vervagen na Amerikaanse verkiezingen volgend jaar.


Volgens de Financial Times vrezen de bondgenoten van Oekraïne dat de militaire steun voor zijn strijd tegen Rusland een hoogtepunt nadert, waarbij hoge Europese functionarissen zich in toenemende mate zorgen maken over de hulpstroom volgend jaar, nu in de VS een verdeeldheid zaaiende presidentiële campagne zal beginnen.


Washington is de dominante wapenbron van Oekraïne geweest en Amerikaanse functionarissen zeggen dat er voldoende vooraf goedgekeurde middelen zijn om Kiev nog ongeveer vijf maanden te ondersteunen, waarmee een cruciaal tegenoffensief voor de komende weken wordt gedekt.


Europese functionarissen voegen eraan toe dat "we niet eeuwig hetzelfde niveau van bijstand kunnen behouden", met het argument dat het huidige steunpercentage een jaar of maximaal twee jaar kan worden volgehouden, maar niet langer.


Westerse functionarissen hopen ook dat het tegenoffensief van Oekraïne, ondersteund door de ongekend grote leveringen van NAVO-standaardwapens, grote winsten zal opleveren die Poetin zouden kunnen dwingen om te onderhandelen over vredesvoorwaarden in een of andere vorm.  😂


https://www.eurointegration.com.ua/eng/news/2023/05/18/7161946/

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...