donderdag 25 mei 2023

Halsema's Steun aan de NAVO-Oorlog

Vanmiddag om 12 uur hield burgemeester Halsema op het Amsterdamse Leidseplein, staande voor  een verwoeste  Russische tank als trofee, een wervend praatje  over democratie en mensenrechten, die volgens haar, in Oekraïne bestaan, ondanks het verbod van oppositiepartijen en oppositiemedia daar. Die zijn door het Zelensky-regime verboden. Halsema politieke gelegenheidspraatje werd regelmatig onderbroken door demonstranten die voor vredesonderhandelingen pleitten, om te voorkomen dat er nog meer Oekraïners en Russen sneuvelen. En om de voorbereidingen een Derde Wereldoorlog te stoppen. De huidge cijfers zijn dat op 1 Russische dode er zeven Oekraïnse doden staan. Desondanks bleef Halsema van Groen Links betogen dat Amsterdam dit bloedbad moet blijven steunen. De opkomst van de voorstanders van een oorlog  om -- in de woorden van D'66 minister Ollongren -- 'de Oekraïners ons vuile werk' te laten 'opknappen.' Hier ziet u de iniatiefnemer van deze geweldsporno op het Leidseplein, Yoeri Albrecht, directreur van de Balie, een debatcentrum dat nauwe banden onderhoudt met de NAVO, zoals op hun website is te zien. Toen ik Albrecht vroeg waarom hij geen debat organiseert tussen voorstanders van de uitgelokte proxy oorlog en voorstanders van vredesonderhandelingn, weigerde hij hier serieus op in te gaan, en liep hij snel weg. 


Vredesvoorstanders legden bloemen neer voor de gesneuveulde Russische tankbemanning.


Ikzelf liet een bord achter met de tekst: 'STOP DE DERDE WERELDOORLOG. WEG MET DE NAVO!' Die oproep was tergen het zere been wwant onmiddellijk verschenen drie Balie-medewerksters die het bord wilde meenemen, tot ik tussen beide kwam en het weer terug legde. Maar dat in het zogeheten 'democratische' Nederland ook in de publieke ruimte geen oppositie mag worden gevoed tegen het militair-industrieel complex, blijkt uit de foto hieronder. Twee heren in een pak gestoken namen dit en andere borden mee. De kadaverdiscipline heerst nu ook in het zogeheten links Amsterdam. Later meer.


Geen opmerkingen:

Voetbal Commentator

  https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7210642350975393792/ stan van houcke heeft dit als repost geplaatst Marcel Van Silfh...