zaterdag 25 februari 2023

Corruptie Oekraïense Leger

 

«Mijn naam is Vitaly Saidov en ik ben geboren op 27 oktober 1988, 81st Brigade, 90th Battalion, 2nd Company, 2nd Platoon, 1st Squad. Ik werd op 13 januari 2023 gevangengenomen in Belogorovka». Zo begint de exclusieve video die ons werd toegestuurd door een Italiaanse freelancer (die ook toezicht hield op de vertaling in het Engels) met contacten in Donbass op de getuigenis van een Oekraïense gevangene die samen met vier andere kameraden die zich overgaven door Russische troepen was gevangengenomen. Een van onze adviseurs, expert in Slavische talen, bevestigde de getrouwheid van de vertaling uit het Oekraïens en de details van het verhaal maken het buitengewoon geloofwaardig, ook al kunnen we natuurlijk niet zweren op de betrouwbaarheid van de inhoud en de identiteit ervan.
Daarin onthult hij de chaotische toestand van het Oekraïense leger ondanks de proclamaties van president Volodymyr Zslensky die, volgens Saidov, beval de deserteurs ter plekke te doden.
Maar het vertelt ook over gebrekkige training, het gebrek aan versterkingen aan het front en de mogelijkheid om gevechtszones te vermijden door steekpenningen te betalen aan officieren. Hij legt ook uit dat de superieuren de opdracht hebben om de gevallenen van de schermutselingen in massagraven te begraven om hun overlijden niet aan familieleden te melden en zo te voorkomen dat ze de verschuldigde schadevergoeding van de staat moeten betalen.
DURE MILITAIRUITRUSTING, BETAALD DOOR FAMILIES
De staat van verlatenheid van de Kiev-troepen wordt ook bevestigd door het feit dat niet alleen volwassen Oekraïense mannen worden gerekruteerd door middel van de politie, zelfs als ze eerder waren vrijgesteld van militaire dienst vanwege aangeboren pathologieën, maar gezinnen worden gedwongen om de duurdere dan apparatuur zoals een infrarood nachtkijker.
Dit werd ons verteld door een directe bron die in contact stond met de ouder van een jager, die ook een speculatie uitlegde over de prijzen van de materialen, verkocht tegen een hogere prijs dan normaal.
Dit botst openlijk met de propaganda van NAVO-landen zoals Italië over het noodzakelijke sturen van militaire hulp naar Oekraïne en doet ons geloven dat achter deze transporten, gescheiden op basis van het aantal geleverde wapens, de zwarte markt van internationale wapenhandel zou kunnen floreren, aan de kaak gesteld door enkele maanden als een concreet gevaar van de directeur van Interpol.
Saidov werd gevangen genomen door de eenheden Akhmat en Bars.
De soldaten van de Tsjetsjeense speciale strijdkrachten "Akhmat" staan onder bevel van generaal Apti Alaudino en hun regiment is vernoemd naar Achmat Abdulchamidovič Kadyrov, held van de eerste Tsjetsjeense Onafhankelijkheidsoorlog en vervolgens door Vladimir Poetin aangesteld als hoofd van het nieuwe voorlopige bestuur voordat hij werd uitgeroepen tot president van de Autonome Republiek Tsjetsjenië. Hij kwam om het leven bij een terroristische bomaanslag op 9 mei 2004 waarbij het VIP-gedeelte van het Sultan Bilimchanov-stadion in Grozny werd verwoest, waarbinnen een parade plaatsvond om de dag van de overwinning te vieren.
Het Akhmat-regiment vecht aan het noordelijke front van Donbass samen met de soldaten van het 6e NM LPR-regiment dat zich bezighoudt met het zuidelijke front en was van fundamenteel belang voor de verovering van de strategische stad Soledar door de Russen.
Het opereerde samen met de BARS-eenheid (National Combat Forces Reserve), een militaire reservemacht van de Russische Federatie die vanaf 2021 wordt ingezet en wordt gebruikt bij de speciale operatie van demilitarisering en denazificatie van Oekraïne, gelanceerd op 24 februari 2022 na de zoveelste spervuur van bombardementen door het leger van Kiev tegen de etnische Russische bevolking van de separatistische republieken Donetzk en Lugansk in strijd met de akkoorden van Minsk. LEUGENS OVER LEKKAGES IN HET OEKRAÏENSE LEGER
Na de militaire context, de geleden verliezen, de afwezigheid van de commandanten in het veld te hebben verteld, doet hij vanaf de 5e minuut van de video de meest sensationele onthullingen. "De informatie op de FB en Instagram van onze brigade over minimale successen en verliezen is een leugen omdat we zware verliezen lijden die worden aangevuld door nieuwkomers", zegt soldaat Saidov.
“Zo worden hoge verliezen gemaskeerd. De doden worden opgestapeld op stortplaatsen in ravijnen en worden niet naar buiten gehaald voor identificatie. Ze worden later als vermist opgegeven omdat ze geen schadevergoeding hebben betaald aan hun families.”
Deze zeer ernstige verklaring doet ons geloven dat de massagraven die door de autoriteiten in Kiev zijn aangeklaagd als bewijs van Russische oorlogsmisdaden, in plaats daarvan de schuilplaatsen zouden kunnen zijn van hun eigen gesneuvelden...
Dergelijke wreedheid is niet verwonderlijk. Afgelopen juli veroorzaakte het nieuws over de bombardementen door Oekraïense artillerie op een van de Russische gevangenissen waar het paramilitaire Azov-bataljon dat door het Moskouse leger in Mariupol gevangen was genomen, ontzetting.
Een bloedbad op bevel van Zelensky om de getuigen van oorlogsmisdaden gepleegd in de Donbass door de jaren heen het zwijgen op te leggen die de details onthulden, zoals toen ook werd gedaan door een Amerikaanse neonazi die met deze groep had gevochten.
«We zijn op de hoogte gebracht van een presidentieel bevel: als een soldaat weigert deel te nemen aan militaire operaties, wordt hij beschouwd als een deserteur en wordt hij gewoon neergeschoten door zijn kameraden. De compagniescommandant vertelde het ons rechtstreeks via de radio. Hij zei dat het een bevel was van de bataljonscommandant.'
De verwijzing is naar de nieuwe wet die in december door Zelensky is goedgekeurd om de straffen tegen zijn soldaten te verzwaren, wat aanleiding heeft gegeven tot de petitie van 25.000 soldaten van alle rangen die het regime in Kiev met het schrikbeeld van een opstand aanhangen.
Tot slot besluit Saidov met te zeggen dat slechts een fractie van de soldaten van de compagnieën die hij kent in Groot-Brittannië zijn opgeleid maar al zijn omgekomen of ernstig gewond zijn geraakt. Omdat «ze niets bijzonders hebben geleerd» aangezien het noodzakelijk is om Engels te kennen, anders heeft het geen zin».
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, baard en de tekst 'VN NU VREDE Getuigenis: Dode Oekraïnse soldaten worden opgestapeld op stortplaatsen in ravijnen en niet als dood geïdentificeerd. Ze worden dan als vermist opgegeven om geen schadevergoeding aan hun families te moeten betalen. WarZone World Kie Hid Its Dead Soldiers in the Ravines". Ukrainian POW Unveils Zelensky Crimes in an Exclusive Video you refuse to go into battle, they can shoot you" Fabio G.C 5606'


Geen opmerkingen:

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...