maandag 10 oktober 2022

Rutte/NAVO Dreigt met Nucleaire Oorlog

Internationaal7 okt 17:57Aangepast op 8 okt 10:34

Rutte trekt grens voor Poetin: 'Inzet kernwapens catastrofaal voor Rusland'

Auteur: BNR Webredactie

Indien Rusland nucleaire wapens zal gebruiken, dan zullen de gevolgen voor Rusland 'catastrofaal zijn', zo zegt premier Mark Rutte na de EU-top in Praag. Hij reageert daarmee op de uitspraken van Biden dat de nucleaire dreiging 'terug is op het niveau van de Koude Oorlog'.

Rutte benadrukt dat Rusland vaker dreigt met nucleaire wapens, en dat men daarvoor niet bang moet zijn. 'We moeten de rust bewaren met elkaar. Het komt vaker voor dat Rusland dreigt met het nucleaire. Dat heeft Poetin begin dit jaar gedaan, kort na de inval in Oekraïne.' 

Indien Rusland nucleaire wapens zal gebruiken zullen de gevolgen voor Rusland 'catastrofaal zijn', zo zegt premier Mark Rutte na de EU-top in Praag.
Indien Rusland nucleaire wapens zal gebruiken zullen de gevolgen voor Rusland 'catastrofaal zijn', zo zegt premier Mark Rutte na de EU-top in Praag. (ANP / Imago Stock & People GmbH)

Lees ook | Poetin heeft weinig te vieren op zijn verjaardag

Indien Poetin toch nucleaire wapens gaat gebruiken, dan zal de reactie vanuit het Westen eendrachtig zijn met 'catastrofale gevolgen' voor Rusland, stelt Rutte. 'Als hij het zou wagen om ook maar iets uit te halen met een nucleair wapen, dan zullen de gevolgen voor Rusland catastrofaal zijn. Daar is het hele Westen, het NAVO-gebied in verenigd. Dat weet Poetin ook', aldus Rutte. 'Wat heel belangrijk is: wij laten ons niet intimideren.'

https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10490550/rutte-daagt-poetin-uit-inzet-kernwapen-catastrofaal-voor-rusland

Premier Rutte 'vergeet' te vermelden dat een 'catastrofale' NAVO-aanval, 'catastrofaal' voor het Westen zal zijn, met ontelbare miljoenen doden. De NAVO onder leiding van Washington is daartoe bereid. De Nederlandse Volksvertegenwoordiging keurt dit goed.




Geen opmerkingen: