vrijdag 14 oktober 2022

Goed Opletten, Rusland Haters: “Goedkoop Amerikaans aardgas behoort tot het verleden voor Europa”

 

“Goedkoop Amerikaans aardgas behoort tot het verleden voor Europa”

“Goedkoop Amerikaans aardgas behoort tot het verleden voor Europa”
Charif Souki -Getty/Bloomberg

Na het wegvallen van de Russische gasleveringen, hebben Europese landen hun invoer van Amerikaans gas opgeschroefd. Het energieproduct in kwestie – vloeibaar aardgas, of: LNG – kon eerst betrekkelijk goedkoop ingeslagen worden. Dat zal nu niet langer meer het geval zijn, zo stelt de oprichter van het Texaanse LNG-bedrijf Tellurian. De opgedreven Amerikaanse LNG-prijs is overigens een ontwikkeling die ook de Duitse economieminister niet is ontgaan. “Natuurlijk brengt dat problemen met zich mee waarover we moeten praten”, zei Robert Habeck tegen de regionale Duitse krant NOZ.

Waarom is dit belangrijk?

De VS heeft de levering van LNG aan het Oude Continent opgevoerd opdat laatstgenoemde zijn winterdoelstellingen voor gasopslag zou halen. Zo werd ’s werelds grootste economie ook 's werelds grootste LNG-exporteur in de eerste helft van 2022, volgens het Amerikaanse ministerie van Energie. De Amerikaanse gastransporten behelsden in het jaar tot september meer dan 70 procent van de Europese invoer.

Zelfs nu het continent met een heuse energiecrisis worstelt, zal Europa niet langer kunnen rekenen op goedkope aardgasimporten uit de VS. Hiervoor waarschuwde Charif Souki, de medeoprichter van het in Texas gevestigde LNG-bedrijf Tellurian, op een Londense energieconferentie eerder deze week.

https://businessam.be/goedkoop-amerikaans-aardgas-behoort-tot-het-verleden-voor-europa/?fbclid=IwAR0kgdEunOssLUA0QlskuEsn0GbVEPDVeOskuegxKpSprUlyPsYeDrAbH8o



Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...