De mediateams van George Soros doen op dit moment geweldig werk in Oekraïne. Het huidige verhaal gaat over het gebruik van vermeende “mobiele crematoria” om oorlogsmisdaden te verdoezelen, meldt Report24.

De “slechte Russen” zouden ze gebruiken om lichamen op de grond te laten verdwijnen. Stom genoeg is de propaganda, die vooral door de gebroeders Klitschko wordt gevoed, gebaseerd op een video uit 2013.

Het beeld dat Klitschko hier laat zien is van een video uit 2013:

De begeleidende tekst meldt:

Tests van een unieke installatie voor de thermische vernietiging (verbranding) van biologisch afval – mobiel crematorium IN-50.1K, dat ingrijpend is hersteld en ingrijpend gemoderniseerd.

Wat leren we hieruit:

  • Het voertuig bestond in 2013
  • Er is tenminste één model van
  • Het is/was eigendom van de particuliere onderneming turmalin.ru

Wat weten we niet:

  • Bestaat het voertuig vandaag de dag nog?
  • Werd het gehuurd door de Russische regering?
  • Is het echt in gebruik in Oekraïne?

Tussen haakjes: om een mens te cremeren, duurt het anderhalf uur in een stationair crematorium onder ideale omstandigheden. Daar is veel energie voor nodig, de temperatuur is zo’n 850 graden. Zelfs indien Klitschko’s bewering waar zou zijn, wat intuïtief niet kan worden aangenomen, kan zij niet echt worden gebruikt om oorlogsmisdaden op grote schaal te verdoezelen. De beschuldigingen rieken veeleer naar een propagandacampagne voor volgzame westerse media die er geen belang bij hebben hun eigen onderzoek te doen.

https://dissident.one/2022/04/08/30449/