OOliver Stone schrijft op Facebook dat rabiate anti-Russische propaganda de weg heeft geëffend voor een kleine nucleaire explosie in Oekraïne, die de wereld heeft geleerd te interpreteren als het werk van Rusland. Het succes van de perceptieoorlog van Washington en de verzadiging van CNN/Fox met anti-Russischepropaganda zou kunnen leiden tot de hoop dat een nucleaire valse vlag de regering van Poetin ten val zou brengen. Een nieuwe Jeltsin zou Rusland weer onder de controle van Washington brengen, waardoor China als het volgende doelwit overblijft. Zo’n gebeurtenis is geen fantasie. Het is een uiting van Stone’s opvatting over de gehechtheid van de neo-conservatieven aan de hegemonie van Washington. Biden heeft duidelijk gemaakt dat zij in oorlog zijn met Rusland, met Oekraïne als proxy, met als doel Rusland te verzwakken en Poetin te verwijderen, schrijft Paul Craig Roberts.

Een valse vlag is niet de enige weg naar een nucleaire oorlog. De uitbreiding van de NAVO naar Finland en Zweden is een andere. Washington zet de regeringen niet alleen onder druk om het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen, maar koopt ook Zweedse en Finse regeringsfunctionarissen om om dat te doen.

Denk eens even na over deze uitbreiding van de NAVO. Een van de redenen voor de Russische interventie in Oekraïne is de stellige weigering van Washington en de NAVO om de veiligheidsbelangen van Rusland serieus te nemen. Het lidmaatschap van Oekraïne van de NAVO is voor Rusland volstrekt onaanvaardbaar, dus waarom werd het er dan doorgedrukt? Nu de westerse interventie in Oekraïne het conflict uit de hand dreigt te doen lopen, waarom gieten we dan olie op het vuur door Zweden en Finland bij de NAVO te betrekken? Momenteel zijn Scandinavië en de Baltische staten kernwapenvrij. De toetreding van Finland tot de NAVO zou meer NAVO aan de grens van Rusland brengen, een ontwikkeling die het Kremlin onaanvaardbaar heeft verklaard. Door nog meer provocaties uit te lokken, verergeren Washington en de NAVO opzettelijk een conflict dat opzettelijk is uitgelokt.

Het is duidelijk onverantwoordelijk van Finland en Zweden om de situatie verder te destabiliseren door zich bij de NAVO aan te sluiten. Dmitri Medvedev heeft duidelijk gemaakt dat lidmaatschap van de NAVO het einde zou betekenen van de kernwapenvrije Oostzee. Meer NAVO aan de grens van Rusland schept een onevenwicht dat Rusland zou moeten corrigeren met de plaatsing van hypersonische kernraketten. Hoe kunnen de regeringen van Finland en Zweden het lidmaatschap van de NAVO beschouwen als een verhoging van de veiligheid wanneer het resultaat is dat er kernwapens op hun landen worden gericht? Finland en Zweden lopen geen gevaar door Rusland te worden aangevallen tenzij zij tot de NAVO toetreden. Wie bij zijn volle verstand is, zou het lidmaatschap van de NAVO voor Finland en Zweden als niets anders zien dan een roekeloze destabiliserende daad. Net als Zwitserland hebben Finland en Zweden geprofiteerd van hun neutraliteit. Het is onzinnig voor hen om zichzelf tot nucleaire doelen te maken.

Iedereen moet begrijpen dat de hegemonie-ideologie van de neoconservatieven een expansionistische ideologie is, net als het oorspronkelijke internationale communisme van de 20e eeuw. Het is het Amerikaanse Rijk dat zich uitbreidt naar Rusland, niet Rusland dat zich uitbreidt naar het Westen. Het is werkelijk verbazingwekkend hoe tegengesteld aan de waarheid de anti-Russische propaganda is. Vroeg of laat zal het Kremlin inzien dat de vijanden van Rusland de Amerikaanse neo-conservatieven zijn en dat het drukpunt op de neo-conservatieven Israël is.

Zoals mijn publiek weet, maak ik mij al jaren zorgen dat de stille reactie van Rusland op provocaties steeds meer gevaarlijke provocaties teweegbrengt die uiteindelijk het Armageddon over ons zullen brengen. Ik zag onlangs dat de Chinese regering er net zo over denkt, toen een Chinese woordvoerder zei dat China geen provocaties van Washington kan accepteren, omdat het resultaat meer en ergere provocaties zou zijn.

Het beleid van het Kremlin om te vertrouwen op rede, onderhandelingen en goede wil heeft geen weerklank gevonden in het Westen. De beperkte militaire operatie van het Kremlin in Oekraïne was niet krachtig genoeg om het Westen ervan te overtuigen zijn provocatiepolitiek te laten varen. Het lijkt erop dat Washington zijn provocaties zal voortzetten totdat de fatale grens wordt overschreden.

https://dissident.one/2022/05/06/31913/

VS plannen (nog een) valse vlag in Oekraïne, willen Rusland erin luizen voor NUKE-aanval – Moskou

Door DissidentNL - 2022-04-252826

Rusland heeft de VS ervan beschuldigd van plan te zijn massavernietigingswapens in Oekraïne te gebruiken om Moskou erin te luizen. De VS bereiden “een provocatie voor met als doel de Russische strijdkrachten te beschuldigen van het gebruik van chemische, biologische of tactische nucleaire wapens,” zei luitenant-generaal Igor Kirillov, het hoofd van de Russische Stralings-, Chemische en Biologische Beschermingsmacht, aldus RT.


Volgens Kirillov omvatten de vermeende plannen “drie scenario’s”. Het meest waarschijnlijke scenario, zei hij, is een false-flag aanval op burgers, of “een daad van sabotage op Oekraïense sites, die betrokken waren bij de ontwikkeling van de componenten van massavernietigingswapens.”


Kirillov beweerde dat de potentiële doelwitten de Zaporozhskaya kerncentrale zijn, die sinds begin maart door Rusland wordt gecontroleerd, en de site van een voormalige chemische fabriek in Kamenskoye in Oost-Oekraïne.


RBC Ukraina meldde vorig jaar dat de fabriek in Kamenskoye in de Sovjettijd werd gebruikt voor uraniumverrijking en nog steeds nucleair afval bevat. Kirillov zei dat het Russische ministerie van Defensie een document heeft verkregen waaruit blijkt dat de faciliteiten daar in kritieke toestand verkeren.


De tweede optie die Kirillov noemde behelst het “discreet” gebruik van massavernietigingswapens “in kleine hoeveelheden”. Hij beweerde dat het Pentagon aanvankelijk van plan was WMD’s in te zetten in Azovstal, een grote staalfabriek in de havenstad Mariupol aan de Azov Zee.


Terwijl Russische en Donbass troepen de stad grotendeels controleren, verschanst een handvol Oekraïense troepen en burgers zich nog steeds in de fabriek, meestal ondergronds. Op donderdag heeft de Russische president Vladimir Poetin de aanval op de fabriek afgeblazen en in plaats daarvan gekozen voor een blokkade.



De laatste optie is wat Kirillov een “openlijk gebruik van MVW’s op het slagveld” noemde. Hij zei dat die zouden kunnen worden gebruikt in de Donbass-steden Slavyansk en Kramatorsk, die dicht bij de frontlinie liggen en door Kiev worden gecontroleerd. Kirillov noemde dit scenario “het minst waarschijnlijke”.


De generaal zei dat Russische inlichtingendiensten vorige maand drie sproeidrones hebben gevonden in de zuidelijke regio Kherson van Oekraïne. Hij stelde dat de UAV’s gebruikt kunnen worden om “biologische en giftige chemicaliën” te sproeien. Kirillov beweerde dat er donderdag flesjes met een onbekende stof op de Russische troepen zijn gedropt. De flesjes worden onderzocht door het ministerie van Defensie, zei hij.


Kirillov merkte op dat Rusland zich in 2017 van al zijn chemische wapens heeft ontdaan, terwijl de Sovjet-Unie haar biologische wapenprogramma in 1972 heeft geschrapt.


Moskou beweerde eerder dat Oekraïne door de VS gefinancierde onderzoeksprogramma’s voor biologische wapens had gehandhaafd, onder verwijzing naar wat het zei documenten van de verschillende laboratoria van het land waren. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontkende deze beweringen ten stelligste en zei dat de laboratoria alleen “gewoon wetenschappelijk onderzoek” verrichtten.


Het Pentagon wil niet dat u deze documenten ziet over biolaboratoria in Oekraïne

In een interview dat vorige week op CNN werd uitgezonden, zei Zelensky dat “alle landen zich zorgen moeten maken” dat Rusland nucleaire of chemische wapens zou kunnen gebruiken.


Izumi Nakamitsu, de topambtenaar van de VN op het gebied van ontwapening, zei vorige maand dat de organisatie “niet op de hoogte” was van biologische wapenprogramma’s in Oekraïne.


In maart getuigde de Amerikaanse diplomate Victoria Nuland voor de Senaat dat de VS samenwerkt met Kiev “om ervoor te zorgen dat het materiaal voor biologisch onderzoek niet in handen valt van de Russische strijdkrachten”. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei echter dat de beweringen dat de VS en Kiev “chemische en biologische wapenactiviteiten in Oekraïne” ontplooiden “regelrechte leugens” waren.


Rusland heeft nog nooit chemische wapens of kernwapens gebruikt en heeft ook nog nooit een valse vlag gebruikt om een oorlog te starten.


De VS hebben alle drie wel gedaan. Kernwapens op Japan terwijl de oorlog al over was. Op Hiroshima en de enige christelijke stad in Japan, Nagasaki. Ze hebben Saddam Hoessein aangemoedigd chemische wapens te gebruiken en The White Helmets (Al Qaeda) er in Syrië een valse vlag mee laten ensceneren. En de lijst met valse vlaggen door de moordenaarsbende die de VS bestuurt is te lang om op te noemen

https://dissident.one/2022/04/25/31337/