vrijdag 6 mei 2022

AZOV NEO-NAZI'S ZETTEN OPNIEUW TERREUR IN

 

Het laatste "voorstel" van het Azov Bataljon voor de "evacuatie" van burgers is dat ze bereid zijn 15 burgers te ruilen voor een ton voedsel en medicijnen. 6 mei 2022 - Sinds het Azov-bataljon zondag de eerste (en tot nu toe enige) ongeveer honderd burgers uit de Azovstal-staalfabriek in Mariupol heeft gelaten, zijn verdere aanbiedingen van Russische zijde om burgers via humanitaire corridors uit de staalfabriek te laten verwaarloosd. Burgers die zondag uit de staalfabriek zijn ontsnapt, hebben tegenover de internationale pers bevestigd dat ze daar tegen hun wil werden vastgehouden door militanten van Azov. Zo heeft Der Spiegel er brutaal over gelogen en, tegen beter weten in, de verklaringen van de getuigen volledig verkeerd weergegeven.
Aangezien de ontsnapte burgers ook zeiden dat er enkele honderden andere burgers in de catacomben onder de staalfabriek waren die niet naar buiten werden gelaten, is het duidelijk dat de Russen gelijk hadden met hun beschuldigingen aan het adres van de Azov-strijders: ze hielden de burgers gegijzeld en als menselijke schilden. Dat werd achteraf meer dan duidelijk, want sinds de eerste burgers een paar dagen geleden naar buiten kwamen, heeft het Russische leger elke dag humanitaire corridors geopend, maar is er niemand naar buiten gekomen.
Nu hebben de Azov-strijders eindelijk hun maskers laten vallen en een nieuw "voorstel" aan het Russische leger gedaan: ze zijn klaar om de burgers te laten gaan, maar alleen in ruil voor voedsel en medicijnen. Ze noemden zelfs een "prijs" voor de mensen: 15 burgers in ruil voor een ton voedsel en medicijnen.
Dit is trouwens geen Russische propaganda, want er kwam geen ontkenning uit Kiev of Azov nadat het Russische leger het had gemeld. Waarom ontkennen? In Kiev kan men erop vertrouwen dat de westerse media dit niet vergeten.
Rusland heeft het "voorstel" nog niet verworpen en heeft er ook niet mee ingestemd, de opmerkingen in Rusland spreken in plaats van "methoden gebruikt door terroristen" en van "gijzeling" en "mensenhandel".
In tegenstelling tot de westerse media meldde de Russische tv dit nieuws op het avondnieuws in een door mij vertaald verslag over de huidige situatie in Marioepol.
Begin van de vertaling:
Het Russische leger heeft vandaag een humanitaire corridor in Marioepol heropend. Het blijft zowel morgen als zaterdag open, zodat burgers de fabriek in Azovstal kunnen verlaten en nationalisten hun wapens kunnen neerleggen en zich kunnen overgeven. Maar de militanten reageerden met een nieuw, dit keer bijzonder cynisch aanbod: de ruil van burgers voor voedsel. Ze deden zelfs een prijsofferte: 15 mensen voor een ton voedsel en medicijnen. Het Kremlin heeft er al op gewezen dat dergelijke eisen meestal door terroristen worden gesteld. Een rapport uit Marioepol.
De kapitein op de brug staart naar de zee door de verbrijzelde ruit die is verbrijzeld door Oekraïense granaatscherven. Zijn "Tsarevna", zoals het droge vrachtschip wordt genoemd, heeft de ligplaats drie maanden kunnen verlaten. De haven van Marioepol laat de zeelieden niet gaan.
“Op 21 februari kwamen ze de haven binnen en op 24 februari om 10.00 uur werd de haven gesloten. De andere schepen werden geëvacueerd omdat de ene afbrandde en de andere, de "Lady Augusta", technische problemen heeft. We wachten tot de blauwe gang opengaat en we kunnen vertrekken”, zegt Pavel Pavlov, kapitein van het schip “Tsarevna”.
Maar nu is het gewoon onmogelijk om te zeilen - de Oekraïense nationalisten, die ooit de grootste haven aan de Zee van Azov tot hun fort hebben gemaakt, hebben zich achter de bemanningen verborgen als achter menselijke schilden. ( Noot van de vertaler: Tijdens een van mijn reizen naar het conflictgebied ontmoette ik bemanningsleden van een van de schepen , aangezien ze na hun bevrijding in hetzelfde hotel verbleven als wij journalisten, waarbij ik uitgebreid met hen heb gesproken. )
Toen de nationalisten zich terugtrokken uit hun posities in de haven van Marioepol, blokkeerden ze de vaargeul met een gezonken schip. De haven verlaten is nu onmogelijk. Daarnaast hebben de militanten van het regime van Kiev negen zeemijnen tot zinken gebracht in de haven, die zich nu chaotisch verplaatsen ergens in dit watergebied.
Specialisten van het DNR Ministerie van Noodsituaties werken aan het ontruimen van de haven en hebben al meerdere anti-scheepsmijnen onschadelijk kunnen maken. Ook is gestart met de wederopbouw van de haveninfrastructuur. Volgens de autoriteiten van de republiek zal het eerste vrachtschip naar verwachting eind mei Mariupol verlaten.
Vandaag is de artilleriekanon over het industriegebied van de stad gezakt. Nadat de coalitietroepen van Rusland en de Volksrepubliek Donetsk eenzijdig het vuren hadden gestaakt, openden ze opnieuw een humanitaire corridor voor de burgers die in het Azovstal-complex verbleven. Het blijft tot en met 7 mei open van 08.00 uur tot 18.00 uur. De Azov-nationalisten, die daar burgers blijven vasthouden zonder hen enige informatie te geven over de mogelijkheid om de fabriek te verlaten, zijn nu veilig geblokkeerd in de overblijfselen van de staalfabriek.
"We waren geïntimideerd, 'Je gaat hier niet uit. Dan word je doodgeschoten.' Ze zeiden het zo: niemand houdt je vast, maar er is geen garantie dat je eruit komt', zeiden mensen.
Dankzij de inspanningen van het Russische leger konden op 30 april en 1 mei meer dan honderd mensen Azovstal verlaten. Direct daarna gingen de Azov-jagers echter opnieuw in schietpositie en probeerden in kleine groepen door te breken. Dit werd gevolgd door massale artillerie-aanvallen op de posities van de nationalisten.
En nu kondigt de Russische kant opnieuw een staakt-het-vuren af. Tegenwoordig zijn de humanitaire corridors echter leeg. Tegelijkertijd hebben de Azov-militanten verklaard dat ze niet van plan zijn nog meer burgers vrij te laten en hebben ze voorwaarden gesteld: gijzelaars in ruil voor voedsel en medicijnen. Ze bepalen zelfs hun eigen wisselkoers: 15 mensen voor een ton voedsel en medicijnen. Zo onderhandelen terroristen meestal, bijvoorbeeld in Syrië. De overeenkomst tussen de methoden van de radicalen uit het Midden-Oosten en de neonazi's in Oekraïne houdt daar echter niet op. De strijders van het regime van Kiev vechten ook liever tegen de burgerbevolking dan tegen de Russische strijdkrachten en blijven dagelijks burgerdoelen beschieten in de steden Donbass.
"De kinderen gaan niet naar buiten omdat ze bang zijn. Je weet op geen enkel moment wat er van boven kan komen. Ze slapen in de kelder of onder het bed”, zegt deze vrouw.
Sinds eind februari hebben aanvallen van Oekraïense strijdkrachten en nationalisten al honderd burgers in de DNR gedood en vijf keer zoveel gewonden.
einde van de vertaling https://www.anti-spiegel.ru/.../asow-fordert-15.../1 opmerking

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...