DDe meest epische en gevaarlijke economische storm uit de geschiedenis is nu aangebroken… en er is geen uitweg. De centrale banken en de kleptocraten van de overheid hebben de val voor zichzelf gezet, en nu zitten ze gevangen zonder uitweg, meldt Mike Adams.

Gisteren heeft de Fed de rente met 50 basispunten (0,5%) verhoogd in een poging om het tij van de exploderende inflatie te keren. Maar met een reële inflatie van 15% tot 25% zal het kleine gebaar van 0,5% weinig effect hebben op het stoppen van de inflatie.

Het zal echter een enorm effect hebben op de vastgoedmarkten die, zoals ik drie weken geleden publiekelijk heb voorspeld, hun top al hebben bereikt. (Ik noemde de “top” van de vastgoedmarkt rond 18 april.) Hogere rentetarieven betekenen hogere kosten om hypotheekleningen af te lossen, en dat maakt het moeilijker voor potentiële kopers om in aanmerking te komen voor bankleningen voor te dure huizen en grond. Het resultaat zal snel zijn: Een snelle afbouw van de huizenbubbel die in gang is gezet door absurd lage rentetarieven en het schijnbaar eindeloos drukken van geld.

Maar dat is nog maar het begin van het nieuws over de economische storm die nu op ons afkomt.

Het tekort op de handelsbalans van de VS is nu opgelopen tot een tekort van bijna 110 miljard dollar in één maand (maart), wat betekent dat de VS gewoon niet veel exporteert, vergeleken met alles wat ze importeert. Dit is een beangstigende indicator voor de toestand van de Amerikaanse economie op lange termijn.

Bovendien, zo meldt CNBC, blijkt uit een schokkend nieuw economisch rapport dat de productiviteit van Amerikaanse werknemers in het eerste kwartaal van 2022 met 7,5% is gedaald. Dat is bijna een duikeling van een klif. Maar terwijl de productie daalt, rijzen de kosten de pan uit. Amerikaanse bedrijven en fabrikanten betalen dus meer geld voor minder productiviteit. Prijzen stijgen, productie daalt. Geen goede zaak voor de economie.

CNBC rapporteert ook dat de e-commerce activiteit sterk afneemt, en e-commerce platforms worden gehamerd in de 1.000+ punten duik in de DOW van vandaag, met sommige aandelenkoersen voor e-commerce giganten die in één dag maar liefst 17% lager noteerden.

Met het waanzinnig geld printen dat in een paniek tempo doorgaat, is het slechts een kwestie van tijd voordat de hele op schuld gebaseerde fiat valuta misleidingsmachine implodeert, wat leidt tot wat financieel analist Gregory Mannarino voorspelt, tot 80% verliezen in aandelen, obligaties en andere in dollar luidende activa. Bekijk het Mannarino interview hier:

Datzelfde kanaal op Brighteon, “Liberty and Finance,” interviewde ook Andy Schectman, CEO van Miles Franklin, een grote detailhandelaar in edelmetalen. In dat interview onthult Schectman zijn verbluffende analyse (die naar mijn mening accuraat is) over hoe BRICS naties klaar staan om hun eigen door goud ondersteunde digitale valuta te ontketenen, die de dollar onmiddellijk zal verdringen als de wereldreservemunt.

Belangrijk is dat Schectman uitlegt dat dit in één dag zal gebeuren, zonder waarschuwing, zonder uitwegen voor diegenen die dollars overhouden. Dit is een zeer belangrijk interview om aandacht aan te besteden (ik ga Schectman over een paar weken interviewen om nog meer details over zijn analyse te krijgen):

Waar het op neerkomt? Andy slaat de spijker op z’n kop. Hij ziet het grote plaatje, en u zou zijn waarschuwing moeten opvolgen of de prijs moeten betalen van het verlies van letterlijk al uw dollaractiva wanneer de muziek stopt. De dagen van dominantie van de dollar lopen snel ten einde. En dat betekent dat de dagen van gemakkelijk geld, betaalbare consumptiegoederen, goedkope leningen en gemakkelijk krediet ook bijna voorbij zijn.

De regeringen van Zwitserland en Duitsland sporen hun burgers plotseling aan voorraden aan te leggen en zich voor te bereiden op de ineenstorting van het elektriciteitsnet

De schokkende wending in de wereldwijde gebeurtenissen wordt nog versterkt door het feit dat de regeringen van Duitsland en Zwitserland hun burgers en bedrijven nu publiekelijk aansporen om essentiële voorraden aan te leggen en zich voor te bereiden op scenario’s zoals de ineenstorting van het elektriciteitsnet of een nucleaire oorlog.