woensdag 16 maart 2022

Berichten uit Donbass

 Een halve gare Amerikaan die vrijwillig vecht voor Oekraine.

Die zien we nooit meer terug.


Amerikaanse soldaten zijn zo gewend om na luchtaanvallen die een doelwit volledig vernietigen, binnen lopen om op te dweilen.,

Nu ze worden geconfronteerd met echte oorlogvoering, niet tegen een derdewereldland met zwakke defensie maar tegen Russen.


En ja, hij denkt liever niet aan 'capture'


gevangen genomen,  wel knecht, daar had je eerder aan moeten denken,  je bent een huurling en die worden nooit gevangen genomen.


Join the RT Discord Server!

Check out the RT community on Discord - hang out with 38 other members and enjoy free voice and text chat.


RT is nu ook op Discord 👍👍


https://discord.com/invite/v772Seyqau


Alan MacLeod

A short history of the United States deliberately bombing hospitals [Thread] twitter.com/HillaryClinton…


Interessant draadje op Twitter.


https://twitter.com/AlanRMacLeod/status/1501981269701373952?s=20&t=ze0-7BaGh08kVhg-NvWFTg


My Lai Massacre |


My Lai Massacre, also called Pinkville Massacre,  mass killing of as many as 500 unarmed villagers by U.S. soldiers in the hamlet of My Lai on March 16, 1968, during the Vietnam War. 



My Lai, a subdivision of Son My village, was located in the province of Quang Ngai, roughly 7 miles (11 km) northeast of Quang Ngai city. The area had been dubbed “Pinkville” by U.S. soldiers because of the reddish colour used to indicate the densely populated My Lai area on military maps. By the time Charlie Company of the 1st Battalion, 20th Infantry Regiment, 11th Infantry Brigade,


Vandaag 54 jaar geleden de slachting in My Lai (Vietnam 16 maart 1968)

https://www.britannica.com/event/My-Lai-Massacre

Het bloedbad van My Lai was een slachting op 16 maart 1968 die werd aangericht door Amerikaanse soldaten tegen burgers, vooral vrouwen en kinderen, uit de Vietnamese plaats My Lai.


Op de ochtend van 16 maart trokken de vier compagnieën My Lai binnen. De Amerikaanse soldaten begonnen met schieten en hielden niet meer op, totdat vrijwel alle dorpelingen dood waren. De meesten van hen – waaronder baby's en kinderen die nog niet zelfstandig konden lopen – werden in een greppel gegooid en vervolgens met M60 automatische vuurwapens vermoord. 


Amerikaanse soldaten pleegden ook tal van verkrachtingen. Het tweede peloton van Charlie Company trok naar het noorden terwijl het 3e peloton achter hem aan kwam lopen, de resterende gebouwen van het gehucht vernietigde en overlevenden doodschoot. Om 9.00 uur gaf luitenant William Calley het bevel tot executie van maar liefst 150 Vietnamese burgers die in een irrigatiesloot waren gedreven.


Het exacte aantal slachtoffers is nooit vastgesteld, maar het monument op de plek van het bloedbad draagt 504 namen. Slechts elf bewoners van My Lai overleefden de moordpartij.


Sgt. Ron Haeberle, een Amerikaanse legerfotograaf verbonden aan Charlie Company, documenteerde de gebeurtenissen van de dag. Hij gebruikte een zwart-wit camera voor officiële legerverslagen maar schoot in kleur op zijn persoonlijke camera. Veel van de zwart-wit afbeeldingen tonen soldaten die gevangenen ondervragen, spullen zoeken en brandende hutten;  Haeberle's persoonlijke kleurenfoto's, die hij niet aan het leger gaf, werden later gepubliceerd in het Cleveland Plain Dealer and Life magazine. Beelden van een pad dat bezaaid lag met lichamen van dode vrouwen, kinderen en zuigelingen, en een ander nam een groep doodsbange vrouwen en kinderen gevangen vlak voordat ze werden neergeschoten. Deze foto's waren een belangrijke stimulans voor de anti-Vietnam-oorlogsbeweging en zouden enkele van de meest herkenbare beelden van de oorlog worden.


Doofpotoperatie.


Het Amerikaanse leger beweerde dat de operatie tegen My Lai een militair succes was geweest en dat er 128 Vietcong-guerrilla's waren gedood. Een officier van de infanterie, die het incident onderzocht concludeerde dat 22 dorpelingen per ongeluk om het leven waren gekomen. In november 1968 schreef Tom Glen, een soldaat, een brief waarin hij het Amerikaanse leger beschuldigde van wreedheden ten opzichte van Vietnamese burgers. Colin Powell, die later Minister van Buitenlandse Zaken zou worden onder George W. Bush, moest de zaak onderzoeken en weerlegde de klachten van de soldaat met de conclusie dat "de relatie tussen Amerikaanse soldaten en het Vietnamese volk uitstekend is".


Update.


Veruit de meeste gevechten in het oosten en zuidoosten waar de bulk van de  Oekraïense troepen zijn.

Troepen van RF zijn nu conservatief bezig met omsingeling van o.a Kiev in plaats van directe aanval.   Rusland houd tegelijkertijd onderhandelingen met Oekraïense delegatie.   Er zijn vorderingen nu de Oekraïense regering doorheeft dat tijd rekken alleen maar meer schade oplevert. 


Mariupol. 

Aanhoudende gevechten gaan door in de stad,  De gevechten hebben "Azov-stal" al benaderd, vanuit het westen zijn RF troepen tot diep in de stadsblokken opgetrokken. Vanuit het noorden doen de militia van DNR hun werk.   Er is een wens om de ketel in 2 delen te snijden, wat de verdere liquidatie AZOV tuig zal vergemakkelijken. 


Maryinka-Avdeevka. 

DNR militia kon, na serieuze artillerievoorbereiding, 2 km oprukken in de buurt van het dorp. Blijkbaar zal er in de nabije toekomst een directe aanval op Maryinka beginnen. Positionele gevechten in de buurt van Avdiivka.


Severodonetsk-Lysichansk. 

Hier is de militia van mijn republiek bezig (LNR) Er vinden gevechten plaats in Severodonetsk en Rubizjne.  

De vijand wordt langzaam onder druk gezet, maar verdedigt zich redelijk georganiseerd. Er zijn nog geen directe aanvallen op Lisichansk. De gevechten gaan door in het Popasna-gebied.


Kharkov. 

Geen grote veranderingen. gevechten in het noorden en oosten van Kharkov.


Kiev. 

Het tegenoffensief van de strijdkrachten van Oekraïne op Gostamel en Bucha bleek te zwak te zijn.   Reeds vanmiddag moesten de strijdkrachten van Oekraïne toegeven dat Gostomel wordt vastgehouden door de RF-strijdkrachten.



Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...