woensdag 7 juli 2021

Verzoek aan Geert Mak


Beste Geert Mak,

Als mijn oude vriend heb ik een simpel verzoek. Al lange tijd maak jij propaganda voor de Europese Unie, onder de kreet 'Geen Jorwerd zonder Brussel, Geen Brussel zonder Jorwerd.' Welnu, deze oproepen verplichten je om op te komen voor het Palestijnse volk dat al vele decennia door Israel wordt vervolgd, terwijl de etnische zuivering van de gestolen gebieden op de Westbank gewoon doorgaat. Aangezien de Europese Unie de grootste handelspartner van de zelfbenoemde 'Joodse Staat' is en de EU een Associatieverdrag met de zionistische Apartheidsstaat heeft gesloten, terwijl de Israelische mensenrechtenschendingen niet gestopt worden, zoals het vermoorden van Palestijnse kinderen, het zonder aanklacht gevangen houden van Palestijnse burgers, het annexeren van land dat de Verenigde Naties aan de Palestijnse bevolking heeft gegeven, stel ik voor dat jij als mainstream-opiniemaker, die overal wel een mening over ventileert, je nu publiekelijk uitspreekt over deze misdaden en voorstelt het Associatieverdrag op te schorten totdat de zionistische staat het internationaal recht respecteert. Aangezien jijzelf een jurist bent, zul je beseffen dat dit geen overdreven verzoek is. Hoop snel een reactie van je te vernemen.

Je oude vriend Stan. 


Hieronder een bericht van de dappere Joods-Israelische mensenrechtenorganisatie B'Tselem:



Toddler left in the summer heat after Israel confiscated all shelter in Khirbet Humsa, repeatedly demolished since Nov 20. The EU visited the community, demanding Israel refrain from transferring its residents. Will Israel now face consequences?
Afbeelding

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...