zaterdag 10 juli 2021

Ook in België wordt geliquideerd. Maar door de gevestigde wanorde

 

De liquidatie

by Willy Van Damme

Dat de media een slangenkuil zijn en ook al eens vergeleken worden met een bordeel is geweten. Het ons kent ons principe en het stiekem doorspelen van ‘informatie’ over de tegenstander van de dag is klassiek. Het verhaal dat roddelwebsite ‘t Scheldt (1) over haar werking en relatie met Eric Van der Paal en zijn goede vriend Bart De Wever schreef vertelt alles. 

Ze krijgen geld en ontpoppen zich dan tot het gewillig instrument van de geldschieter om diens tegenstanders uit te schakelen. Bijna alles is dan toegelaten. Zoals die voormalige hoofdredacteur van een weekblad die zijn journalisten opdroeg om modder te zoeken over Johan Vande Lanotte. 

Keert de geldschieter zich tegen hen dan zal die krant/weekblad of website desnoods een harde campagne voeren tegen die voormalige financier. Veel genade of respect voor de waarheid is er dan niet te vinden. Karaktermoord is de term die best van toepassing is. 

Gisteren en vandaag werd er een volgend slachtoffer gevonden, Ihsane Haouach, de nu gewezen regeringscommissaris van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. De MR wilde haar weg, ageerde binnen en buiten de politiek en bleef er op hameren. Zelfs al was ze benoemd door haar regering. 

En dus kwam er vandaag in De Morgen het volgende bericht dat ook deels in De Standaard staat: 

“Die aanvallen lijken nog steeds door te gaan, want gisteravond lekte via Le Soir het nieuws dat er via de Staatsveiligheid nieuwe informatie zou zijn bovengekomen over de vermeende link tussen Haouach en de Moslimbroederschap, een controversiële politiek-islamitische organisatie. Deze nieuwe informatie, die nu ook in regeringskringen zou circuleren, zou aan de basis liggen van haar ontslag. Haouach zelf heeft deze vermeende linken met de Moslimbroeders wel altijd ontkend.”

E540hb2XEAMQawt

Ihsane Haouach en de karaktermoord. Er zou een nota over haar zijn over een vermeende link met de Moslimbroeders, die in Syrië ook door de regering met de N-VA werd gesteund, en die zou in regeringskringen circuleren. Zou dus. 

Over de inhoud van die dan vermeende nota en het waarheidsgehalte ervan hoeven we niets meer te weten. Fijn toch. En ik die dacht dat de Moslimbroeders onze vrienden waren. Zoals Steven Vanackere was ze de persoonlijke aanvallen kotsbeu en trapte ze het af. 

Wie nauwkeurig het bericht leest ziet dat er feitelijk niets staat: ‘Er zou over een vermeende link een nota zou zijn zijn die in de regering zou circuleren’ Men is zelfs niet eens zeker dat er een nota is en wat er dan ‘zou instaan’ weet men ook niet. Zonder zich uit te spreken over de dame en haar maatschappelijke visie kan men alleen maar concluderen dat er hier een karaktermoord wordt gepleegd. 

En de Moslimbroeders? Is daar iets mis mee? Het Westen met de NAVO steunt hen toch al 11 jaar in de oorlog om Syrië. De Syrische terreurgroep Ahrar al Sham is er nauw verbonden aan de Moslimbroeders en worden in bladen als De Morgen, De Standaard en Knack alsmede op TV steeds omschreven als vrijheidsstrijders. 

En in het Verenigd Koninkrijk werken ze onder de patronage van een zekere prins Charles. Jawel, de kroonprins. Maar hier is dat dan plots verdacht en goed voor een karrevracht modder. 

Veel zou’s dus en een voorbeeld van een artikel dat men feitelijk niet eens ‘zou’ mogen publiceren. Toch niet zo. Het doet denken aan de aanvallen, ook in De Morgen, op CD&V’er Steven Vanackere toen die minister was in een vorige regering. 

De krant ging met het nepverhaal door tot Vanackere het opgaf. En nadien kreeg een van de auteurs van die perscampagne een topfunctie bij de VRT-nieuwsdienst. Voor bewezen diensten? 

En nota’s van de Staatsveiligheid? Het is niet iets waar ik veel waarde aanhecht of een huis zou op bouwen. De klassieke media wel natuurlijk. Maar de missie is geslaagd. Na Steven Vanackere, de politieke liquidatie van Johan Vande Lanotte neemt ook Ihsane Haouach ontslag. Leve de persvrijheid. 

Willy Van Damme

1) Zie: > https://www.tscheldt.be/hoe-erik-van-der-paal-en-bart-de-wever-2-jaar-lang-het-mes-op-de-keel-van-tscheldt-hielden/. Of wie is de beste hoer?

Willy Van Damme | July 10, 2021 at 5:15 pm | Categories: Media - Opinie | URL: https://wp.me/pgSxv-4CJ

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...