zondag 20 juni 2021

House Of Animals: Redt Dolfijnen

 

House of Animals is een onafhankelijke en onvoorwaardelijke stem voor ieder dier

Lieve volgers van House of Animals,

Wij zijn er helemaal klaar mee. En dan bedoel ik die zeezoogdierengevangenis genaamd het Dolfinarium in Harderwijk. Sea Shepherd en House of Animals hebben de krachten gebundeld en stappen naar de rechter om de uitvoervergunning van 12 zeezoogdieren naar een pretpark in China aan te vechten.

Het gaat om 8 dolfijnen, 2 walrussen en 2 Californische zeeleeuwen, die nu een miserabel leven leiden in het Dolfinarium en die in het kader van een soort symboolpolitiek op export dreigen te worden gezet. Dit, omdat vorig jaar na een onderzoek in opdracht van de minister een rapport is uitgekomen dat ronduit vernietigend is over het Dolfinarium, omdat ze kunstjes moeten vertonen voor het publiek en hun leefruimte veel te beperkt is. Daarom wil het Dolfinarium van een aantal dieren af, naar eigen zeggen omdat er dan meer ruimte komt.

Om de dieren naar te mogen verhuizen is toestemming nodig van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Voor een aantal dieren is een uitvoervergunning naar China aangevraagd, waar ze terechtkomen in... opnieuw een pretpark.

In het Dolfinarium hebben dolfijnen minder dan 0,000001 procent van hun natuurlijke leefruimte. Een paar dieren minder lost dit probleem niet op. Daarbij is gebrek aan ruimte slechts 1 aspect van de ernstige mishandeling die we deze dieren laten ondergaan door ze in een dolfinarium te houden.

Voor de duidelijkheid: door een aantal dieren naar het buitenland te exporteren voldoet het Dolfinarium Harderwijk nog steeds niet aan de door de minister gestelde eisen. Het enige verschil is dat de verantwoordelijkheid voor gezondheid en welzijn van de betreffende dieren wordt overgedragen aan een Chinees pretpark. Indien de minister hiermee instemt, onttrekt zij zich aan de verplichtingen zoals die gesteld zijn door de RVO.

Als je besluit om de dieren te exporteren naar China houd je om diverse redenen geen rekening met hun belangen: niet vanwege transport van de dieren en de stress die hiermee gepaard gaat, niet vanwege het feit dat de dieren in een compleet andere en omgeving terechtkomen en niet vanwege het gegeven dat je weet dat de dieren nu ergens slechter terechtkomen dan waar ze vandaan komen.
Artikel 1.3 van de Wet dieren geeft aan dat bij het stellen van regels ten volle rekening dient te worden gehouden met de gevolgen die deze regels of besluiten hebben voor de intrinsieke waarde van het dier, onverminderd andere gerechtvaardigde belangen. Daarbij wordt er in elk geval in voorzien dat de inbreuk op de integriteit of het welzijn van dieren verder dan redelijkerwijs noodzakelijk, wordt voorkomen.

Artikel 2.1 Wet dieren stelt dat het verboden is om zonder redelijk doel of met overschrijding van hetgeen ter bereiking van zodanig doel toelaatbaar is, bij een dier pijn of letsel te veroorzaken dan wel de gezondheid of het welzijn van het dier te benadelen.
De overheid heeft als plicht te voorkomen dat de inbreuk op de integriteit of het welzijn van dieren verder dan redelijkerwijs noodzakelijk is, wordt voorkomen. Door akkoord te gaan met export van dieren naar een locatie waarvan men weet dat het welzijn van de dieren geschaad gaat worden wordt hier niet aan voldaan.

Het Dolfinarium is niets anders dan een circus met wilde dieren en dat is verboden in Nederland. Terug naar de natuur is na zo veel jaren gevangenschap helaas niet mogelijk. Maar de verantwoordelijkheid voor hun welzijn mag niet worden uitbesteed aan een pretpark. Een omgeving waar de dieren wederom gedwongen kunstjes moeten vertonen is geen oplossing.
Voor een dolfijn in een dolfinarium ziet het leven er precies zo uit als voor een mens waartegen je zegt dat hij de rest van zijn leven in een badkuip moet doorbrengen. Ik heb het even uitgeprobeerd en ik kan je vertellen: wij gaan net zo lang door tot het Dolfinarium gesloten is! En dus ben ik ontzettend dankbaar dat we samen met Sea Shepherd naar de rechter stappen om dit dierenleed voor eens en altijd te stoppen.

Help mee

Word Vriend van House of Animals (dat kan al vanaf 5 euro per maand) en steun ons in de strijd tegen het Dolfinarium. Alvast hartelijk dank!

Karen Soeters - House of Animals

Help mee! Stop de export van dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen naar een Chinees pretpark!
Geef een cadeau van Birdwise en help House of Animals

Wil je ons werk op een bijzondere manier steunen, bijvoorbeeld met een mooi cadeau? Dat kan! Via Birdwise.nlgaat  €7,50 van elke aankoop direct naar House of Animals. Een extra goede reden om zo’n mooie decoratieve tuinvogel, eekhoorn of egel te bestellen. Klik op de foto's voor meer informatie.
Zonder jouw hulp kan House of Animals niet verder groeien

House of Animals is een stichting zonder winstoogmerk gerund door gedreven vrijwilligers. Waardeer je wat House of Animals en ons nieuwsplatform AnimalsToday doen? Steun ons dan met een donatiet.n.v. Stichting House of Animals in Utrecht.

IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93

Of klik op de grote knop hieronder en word vriend van House of Animals.

Alvast heel veel dank!
 
Word vriend van House of Animals
Deel deze nieuwsbrief:
FacebookFacebook
TwitterTwitter
E-mailE-mail
LinkedInLinkedIn
Volg House of Animals via:
Website
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo
YouTube
RSS
PiepVandaag.nl nieuwsbrief
  Website: www.houseofanimals.nl
  E-mail: info@houseofanimals.nl

  © 2021 House of Animals
 

Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...