woensdag 17 maart 2021

De Gekte Om Mij Heen


Om mij heen zie ik de gekte toenemen. Zelfs in mijn directe omgeving. Mijn levenspartner, met wie ik al veertig jaar optrek en met wie ik twee kinderen en twee kleinkinderen heb, vroeg me gisteren of ik ging stemmen. Ik antwoordde: nee, omdat ik domweg niet wist op wie. Zij wilde wel stemmen. Waarom? vroeg ik. Je legitimeert zodoende een systeem dat totaal failliet is, onze nakomelingen met een gruwelijke toekomst opzadelen, en nu al fascistische trekken vertoont. Wat ik merk is dat de meeste mensen plat geslagen zijn, en uit een mengeling van angst en een misplaatst gevoel van burgerzin blijven meesloffen met de massa. De burger zou zich het liefst willen verschuilen, maar vluchten kan niet meer, er zijn geen schuilplaatsen meer, we rennen onbeschut door een open ruimte, en kunnen elk moment getroffen worden. De prognose is dat Rutte's partij opnieuw gaat winnen, na tien jaar afbraakbeleid. De kiezers zijn gek. Het cynisme viert hoogtij. Mensen stemmen op een systeem waarvan de sterke arm hen in het gareel ramt, zodra de macht daartoe opdracht geeft. Dit is wat een ME-er zelf zegt:

De man, 15 jaar werkzaam als politieagent en vijf jaar als ME’er, zei: 'Het is ronduit schokkend wat ik als agent en ME’er bijna dagelijks meemaak. Geweld toepassen tegen demonstranten is standaard geworden. We moeten er met volle kracht in. Dat zijn de instructies.'

Hier was ik geen ME’er voor geworden

Voorheen sloegen ME’ers op de benen, maar nu krijgen ze de opdracht om op het hoofd te slaan. Een bebloed hoofd schrikt af, zeggen ze.

De agent moest op 21 juni 2020 optreden bij de verboden demonstratie op het Malieveld. Zijn eenheid blokkeerde het station. “Wij moesten voorkomen dat ‘het tuig’ ongehinderd de trein kon pakken naar een ‘verboden wappiedemonstratie’.”

Op een gegeven moment sprong er een aanhoudingseenheid uit een politiebusje. “Ze renden op de menigte af en begonnen te slaan en schoppen. Ik was verbijsterd. Ik wist niet wat me overkomen was. Hier was ik geen ME’er voor geworden.”

Ik verander op deze manier in een emotioneel wrak

Later noemde Rutte de betogers ‘doorgesnoven hooligans.’ 'Onvoorstelbaar dat hij het uit zijn mond kreeg. Alle verklaringen die door de overheid over dit geweld naar buiten zijn gebracht, zijn gelogen.'

https://www.ninefornews.nl/agent-en-meer-klapt-uit-de-school-het-is-ronduit-schokkend-wat-ik-bijna-dagelijks-meemaak/

We staan aan de vooravond van een onvoorstelbare geweldsuitbarsting en doen alsof er niets aan de hand is.

2 opmerkingen:

Ton zei

Geweldsuitbarstingen kunnen àllerlei vormen krijgen - soms nota bene na jarenlange, openlijke voorbereiding.

Zoals je zelf in een van je blogs over Kaag stelde dat haar falend Syrië beleid door de VS werd bepaald, zo wordt ook een groot gedeelte van de wetgeving in Brussel bepaald, weten we. Het grootste deel van het regeringswerk laat men maar al te graag over aan lang zittende, vaak volstrekt onkundige ambtenaren over (zie gezondheidszorg, om maar iets te noemen).
Valt er dan nergens meer over te stemmen…?
Tuurlijk wel, zij het niet op een overkoepelend groot machtsblok.

Bijvoorbeeld tegen de krankzinnige hoeveelheden dieren die hier jaarlijks ‘verwerkt’ worden. Lange tijd dacht ik dat mijn bijdrage voldoende was door geen vlees te eten. Totdat het tot me doordrong dat het vlees geëxporteerd wordt. Het voedsel komt van ver (Brazilië, Thailand) en het vlees gaat ook weer ver weg (Arabië, China, o.a.). Met nestbevuiling tot resultaat.
(Nog even afgezien van de extreem verhoogde kans op nieuwe virussen.)

Ja, ik ben weer gaan stemmen op de Partij van de Dieren.
‘Maar ik vind het zo’n vreselijk lullige naam voor een politieke partij!’ wierp iemand tegen.
Ach, het beestje moet een naam hebben.

Ton

Anoniem zei

Dank je wel Stan.
Je hebt gelijk, maar voor mij is er geen weg terug. Veel sterkte gewenst,
Herman

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...