dinsdag 16 maart 2021

Mainstream-Media Proberen Politie-Terreur te Rechtvaardigen

 Het kost de journalisten van de NOS twee dagen voordat de staatsomroep-medewerkers beginnen te vermoeden dat er onder hun neus politieterreur heeft plaatsgevonden:


AFP

De politie in Den Haag heeft tot nu toe zes aangiften en 120 klachten binnen gekregen naar aanleiding van het optreden op het Malieveld, afgelopen zondag. De politie verdedigt de inzet van de mobiele eenheid en zegt dat beelden die rondgaan op sociale media niet het hele verhaal vertellen.

Nederland in Verzet, die de bijeenkomst op het Malieveld organiseerde, spreekt van "extreem, buitenproportioneel en gewelddadig optreden" door de politie. "Mensen die op de grond zaten werden geslagen en overlopen door paarden. Het is schandalig. Als je de internationale regels ziet, die zijn massaal overtreden", zegt initiatiefnemer Michel Reijinga.

Hij wil een gesprek met de Haagse burgemeester Van Zanen. Ook volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International wijzen de beelden op "disproportioneel politiegeweld".

OM 'kijkt mee'

De politie benadrukt dat de aangiften en klachten vooral ingediend zijn door mensen die zelf niet aanwezig waren, maar zich baseren op de beelden. En ook agenten gaan aangifte doen van geweld.

"Omdat er projectielen naar agenten gegooid zijn, vechthonden zijn opgehitst en ze zijn geslagen met accukabels", zegt de Haagse politiechef Paul van Musscher. Ook zouden agenten oog- en gehoorschade hebben opgelopen doordat demonstranten met laserpennen schenen en zwaar verboden vuurwerk afstaken. "Er is fors geweld tegen de politie gebruikt. En daar trekken we dus een grens", zegt Van Musscher.

Het Openbaar Ministerie zegt "mee te kijken" met het onderzoek dat de politie zelf doet naar de gebeurtenissen. Het OM verwacht dat het enkele weken kan duren voordat "de toedracht van de gebeurtenissen" duidelijk is.

Zie ook vooral de foto, waar niet getoond wordt dat het slachtoffer tot bloedens toe door een ME-er met zijn laars is geschopt. De foto laat een politie-agent zien die met zijn schild probeert te verbergen wat normaal gesproken in een dictatuur plaatsvindt. Onthullend is tevens dat de foto gemaakt is door Agence France Press, en niet door een Nederlands persbureau. De Fransen weten wat in een democratie wel en niet kan. Het woord 'projectielen' is eveneens misleidend. 'Een projectiel is een voorwerp dat met grote kracht wordt afgeschoten en dat zich op hoge snelheid vrij verplaatst.' Daar is hier geen enkel bewijs van. De polderpers werkt zo mee aan het criminaliseren van burgers die met hun belastinggeld de NOS financieren. Misschien wel het meest weerzinwekkende is dat de voltallige Nederlandse pers niet zelf heeft geregistreerd wat er gebeurd is, maar nu afhankelijk is van politie-interpretaties. De polderpers durft ook niet de ergste beelden te laten zien. Dit belooft wat wanneer de crisis toeneemt. Wanneer de 'ordehandhaver' die zijn laars het werk laat doen, niet ogenblikkelijk wordt aangehouden of geschorst  dan is duidelijk welke 'orde' hier wordt gehandhaafd, namelijk een fascistische orde. Waarom  doet de 'corporate press' die de macht zou moeten controleren zelf geen onderzoek? Waarom wacht zij keurig af tot de daders hun onderzoek hebben afgerond? Bovendien toont dit weer eens af aan hoe belangrijk de sociale media zijn geworden bij het signaleren van onrecht. Vandaar ook de frustratie van de commerciële media over de sociale media, nu mijn mainstream-collega's het monopolie op de berichtgeving hebben verloren, en dus op de waarheidsvinding. 

Het feit dat de Nederlandse pers zo faalt zou voor de mensen die de democratie zo belangrijk zeggen te vinden, een reden moeten zijn om nu eens een keer in actie te komen. 





1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

Bij mijn weten kan iedereen die getuige is van een misdrijf, van dat misdrijf aangifte doen. En heeft daartoe zelfs de plicht.

Dus iedereen die de gebeurtenissen thuis vanuit de stoel volgde, al of niet via YouTube (RT gaf live-verslag), en geshockeerd zag hoe vredelievende burgers in elkaar geramd werden, kan van dat misdrijf aangifte doen.

Laat dit een oproep zijn.