woensdag 24 februari 2021

VN-baas: coronamaatregelen worden misbruikt

 guterres

Foto: Antonio Guterres (Kremlin.ru CC BY 4.0)

VN-baas Guterres: coronamaatregelen worden gebruikt om mensenrechten te beperken

Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres heeft tijdens een vergadering van de VN-mensenrechtenraad enkele opmerkelijke uitspraken gedaan. Zo zei hij dat landen coronamaatregelen gebruiken als voorwendsel om mensenrechten te beperken. Andersdenkenden en onafhankelijke media wordt het zwijgen opgelegd, aldus Guterres.

Er worden in bepaalde landen strenge veiligheids- en noodmaatregelen afgekondigd om zogenaamd de coronacrisis te bestrijden. Feitelijk misbruiken de machthebbers de coronapandemie zodat de meest fundamentele vrijheden van burgers verdwijnen, zei de VN-baas. Hij noemde verder geen namen.

De uitspraken van Guterres leiden tot verbazing. “Verenigde Naties wakker?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. “Wat een complotdenker die VN-baas,” zegt journaliste Fiona Zwart.

Charmeoffensief

Anderen reageren iets terughoudender. Professor Bob de Wit vraagt: “Hoe moeten we dit bericht begrijpen? Het klinkt hoopgevend dat de secretaris-generaal van de VN zegt dat de mensenrechten gevaar lopen omdat coronamaatregelen als voorwendsel worden gebruikt om mensenrechten te beperken. De rest van zijn speech had ook uit mijn mond kunnen komen. Maar dan was ik gecensureerd. En hij kennelijk niet.”

De Wit stelt dat de VN geen democratie is en stevig wordt beïnvloed door ‘Corporate States’. “De VN ziet zichzelf bovendien als de Regering van de Hele Wereld.” In zijn boek Society 4.0 schrijft de professor dat organisaties als de VN, het WEF en de WHO samen met Corporate States naar een ‘Elite Reset’ streven met burgers die naar hun pijpen dansen. “Moeten we het wellicht zien als een charmeoffensief van een niet-gekozen elite?”

FVD-Kamerlid Wybren van Haga citeert Guterres op Twitter:

https://www.ninefornews.nl/vn-baas-guterres-coronamaatregelen-worden-gebruikt-om-mensenrechten-te-beperken/


Geen opmerkingen:

Zionists Torturing Deaf Palestinian

  Ayman AlKhaled heeft deze post opnieuw geplaatst Dr. Michelle Kalehzan @MichelleKalehz1 Whomever these sadistic IOF bullies are they shou...