donderdag 25 februari 2021

Derk Sauer en Zijn Haat tegen Poetin


Derksauer

16 feb. 2016

Voorlichting poster in Moskou’s bushokje:

‘Roken doodt meer mensen dan Obama’

@olliecarroll

Russische advertentie: ‘Roken dodelijker dan Obama’

Net als veel andere landen wil ook Rusland roken onder de bevolking ontmoedigen. Dat doet het land, zoals wel meer dingen, geheel in eigen stijl met een opvallende advertentie.

De Nederlandse media-ondernemer Derk Sauer Twitterde dinsdagmiddag een foto van een poster in een bushokje in Moskou.

„Roken doodt meer mensen dan Obama”, staat boven de foto van de Amerikaanse president, met een sigaret in zijn mond. Gevolgd door: „Hoewel hij veel mensen vermoordt”. Onder de foto staat nog eens: „Rook niet. Lijk niet op Obama.”

Negatief over VS

De haat naar het Westen, en in het bijzonder de Verenigde Staten, is groot in Rusland. Volgens Poetin is de VS een gevaar voor de nationale veiligheid van Rusland. Vorig jaar bleek volgens RTL Nieuws uit een peiling dat 73 procent van de Russen een negatieve houding heeft ten opzichte van de VS.

De advertentie zou dus wel eens een schot in de roos kunnen zijn en veel Russen van het roken af kunnen helpen,

aldus mijn oude vriend Derk Sauer, die binnen tien jaar tijd, mede dankzij de steun van oud-KGB-ers, in het ineengestorte Rusland naar schatting 150 miljoen wist op te strijken. Dat waren de jaren waarin onder Jeltsin de Russische Mafia vrij spel kreeg en Boris dankzij de steun van de Amerikaanse neoliberale elite werd herkozen. Dit alles ging ten koste van de Russische bevolking, waarvan zeker 40 procent onder de armoedegrens zakte, en de gemiddelde leeftijd van de man naar 58 jaar kelderde, het niveau van de Derde Wereld, terwijl tegelijkertijd zeven oligarchen via malversaties en het vermoorden van concurrenten erin slaagden tenminste 50 procent van de Russische economie in handen te krijgen. Het gevolg was dat:  

Amid growing internal pressure, in 1999 he (Jetsin. svh) resigned and was succeeded by his chosen successor, former Prime Minister Vladimir Putin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Yeltsin    


Onder Poetin werd de parasitaire elite -- onder wie ook de veroordeelde Michail Chodorkovski die Sauer's zakelijke activiteiten financieel had gesteund -- aangepakt om de ergste uitwassen te bestrijden. Vandaar ook dat Sauer de Russische leider begon te kritiseren en te criminaliseren. Hij en zijn kornuiten ervoeren de beperkingen als een aantasting van de vrijheid, hun vrijheid wel te verstaan. En dus beweert hij nu, in strijd met de werkelijkheid, dat 'De haat naar het Westen, en in het bijzonder de Verenigde Staten,  groot [is] in Rusland.' Dit past allemaal naadloos in de poging van de westerse oligarchie en haar corporate press een nieuwe en nog desastreuzere Koude Oorlog mogelijk te maken. Het is ook niet vreemd dat Sauer een foto gebruikt van de Britse, anti-Poetin propagandist Ollie Carroll om die zogenaamde 'haat' te bewijzen. De Rusland-haters kennen elkaar en vormen een ouderwetse kongsi van neoliberale en neoconservatieve samenzweerders. Interessant blijft dat Sauer als voormalig extreem-linkse activist lid is gebleven van de SP. Geld stinkt ook in deze partij niet. Tenminste, ze ruiken kennelijk niets smerigs.


Derk Sauer: Daar ben ik weer op een feest van de Russische Nieuwe Rijken! Reuze leuke mensen.



Ruslandhater: Oliver Carroll.



Geen opmerkingen:

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...