dinsdag 14 april 2020

Willy van Damme: Syrië–De leugenaars en Nederland


Syrië–De leugenaars en Nederland

Dat men vanuit de NAVO al fortuinen heeft uitgegeven aan de oorlog tegen Syrië is geweten. Via allerlei websites met wat ogenschijnlijk degelijke informatie is wordt de geïnteresseerde lezer in het kader daarvan ook bestookt met soms heel goed geschreven stukken die getuigen van een doorgedreven professionaliteit.
Orient News, Syrië Direct, Syrian Observer en al Monitor zijn maar enkele van de websites die ons komen vertellen over de ware toestand in Syrië waarbij zij uiteraard als gemeenschappelijke factor continu spreken over het ‘Syrische regime’. Het woord regering voor diegenen die Syrië besturen en internationaal vertegenwoordigen is hier in dit zogenaamd journalistiek werk een groot taboe. Het kan en mag niet. 
Nederland boven
En veel van die websites weten hun sponsors soms goed weg te stoppen en schrikken er ook niet voor terug om hierover te liegen. De Britse geheime dienst MI6 heeft zo een uitgebreid programma via tussenpersonen opgezet waarbij de financiers geheim blijven, veelal zelfs voor de betrokkenen die naar Syrische normen ook hoge lonen krijgen. Zolang ze maar natuurlijk in de Britse pas lopen. 
Syrië Report is hier een prachtig voorbeeld van. Het geeft vooral zogenaamde economische en financiële informatie over Syrië en heeft een adres in Libanon met als hoofdredacteur een zekere Jihad Yazigi. (1)
Het stelt te streven naar zeer accurate zakelijke informatie en bovendien gelezen te worden door honderden beleidsmensen wereldwijd. Eigenaar van deze site is de Libanese Images de l’Orient die op zich weer een onderdeel blijkt van het Arab Culture Fund. (2) Syria Report stelt verder: 
It is completely independent and has no links to any religious, social or political organisations. 
Het is geheel onafhankelijk en heeft geen connecties met enige religieuze, sociale of politieke organisaties.
Wat lijkt dat mooi …. tot je dan die website van Images de l’Orient ontdekt. En kijk wat je daar allemaal kan vinden….. de sponsors en ware eigenaars van het geheel. En dat zijn de Nederlandse ngo Doen, een onderdeel van de Nederlandse Loterij, het eveneens Nederlandse Prins Claus Fonds, de Ford Foundation en verder o.m. de Open Society van George Soros, de veroordeelde speculant en man van veel staatsgrepen.
Betrouwbare informatie
Merk op hoe Nederland wat Syrië betreft hyperactief is – Eigenaardig is dat je België hier voor zover geweten niet zal tegenkomen – in het steunen van allerlei activiteiten om de Syrische regering met jihadistisch geweld omver te werpen. Kan de Nederlandse regering vrekkig doen tegenover Spanje en Italië dan is er altijd wel wat geld voorhanden voor al Qaeda en diens vrienden. 
Jihad Yazigi - Syria Report
Jihad Yazigi is hoofdredacteur van de website Syria Report dat zich toelegt op zakelijke informatie over Syrië. Hij stelt zich voor als een onafhankelijk journalist wiens website los staat van politieke en andere belangen. In de praktijk echter leeft de man van het manna komende vanuit de landen van de NAVO en figuren als een George Soros. Voor hen is hij dus een betrouwbare bron van (des)informatie. 
Zo regelde Nederland niet alleen de levering van militair materiaal waar Nikolaos Van Dam, de Syrië-expert, maar zorgde het ook voor financiële steun bij het verspreiden van (sic) goede info over de strijd tegen dat ‘regime van het monster Assad’. Maar hier bij Syrië Report wordt dat dan wel gepresenteerd als ‘geheel onafhankelijk’ van wie ook. Van leugenaars gesproken. 
Jihad Yazigi werkt trouwens voor de in Brussel gevestigde Europese propaganda- en studiedienst The European Council on Foreign Relations die onder leiding staat van figuren als de Zweedse ex-minister van Buitenlandse Zaken Carl Bildt en Javier Solana, de vroegere Spaanse secretaris-generaal van de NAVO. Netjes binnen de NAVO dus. 
Je moet om daar te werken zoals Yazigi bewijst dus zeker goed kunnen liegen en bedriegen. Wat uiteraard geen verrassing is. Wie zijn teksten leest ziet het negatieve over de toestand in Syrië en de positie van de regering sterk uitvergroot en desnoods uit de duim gezogen en meer positieve elementen verzwegen. Klassiek.
Willy Van Damme



Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...