woensdag 28 augustus 2013

Ideal Illusions


James Peck. Ideal Illusions

26 maart 2012 - 14.00-17.00

SYMPOSIUM HUMAN RIGHTS: IDEAL ILLUSIONS?

Movies that Matter / Amnesty International
Den Haag, Theater aan het Spui

Hoe zetten regeringen de mensenrechten in om hun eigen politieke en economische belangen veilig te stellen? Hoe proberen de protestbewegingen in het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten om ware democratie, gelijkheid en mensenrechten na te streven?

Deze en andere vragen worden behandeld tijdens het symposium. Inleiders zijn James Peck en Marianne Maeckelbergh. Peck is hoogleraar aan New York University. Hij is auteur van 'Ideal Illusions', waarin hij beschrijft hoe Amerikaanse regeringen de mensenrechten zijn gaan gebruiken als ideologisch wapen.
Marianne Maeckelbergh doceert culturele anthropologie en ontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ze onderzoekt de anthropologie van globalisering, democratie en sociale bewegingen.
Het symposium is onderdeel van het filmfestival Movies that Matter

Een lang interview met James Peck kunt u lezen in mijn boek De Val van het Amerikaanse Imperium dat afgelopen dinsdag is verschenen. 



Het is het eerste van een serie boeken over de val van het Amerikaanse imperium en de daaraan verbonden consequenties voor onder andere Europa. Een serie die voor het grootste deel zal bestaan uit interviews met Amerikanen die allen op hun eigen wijze kritisch tegenover het expansionisme van hun land staan. In het eerste deel een interview met de Amerikaanse historicus James Peck over zijn boek Ideal Illusions, een kritische studie van de manier waarop de Amerikaanse overheid de mensenrechten als politiek wapen is gaan gebruiken, dan een inleiding over de oorzaken die tot het Amerikaans imperium hebben geleid en tenslotte een interview met de Amerikaanse journalist/auteur Chris Hedges, vijftien jaar lang buitenland-correspondent van de New York Times, over de  wijze waarop het Amerikaanse rijk gecorrumpeerd is geraakt.


De Val van het Amerikaanse Imperium is voor tien euro te koop bij Atheneum Boekhandel in Amsterdam. http://stanvanhoucke.blogspot.nl/search?q=james+peck

JAMES PECK

30 Mar '12 - 09:28 by Stan van Houcke
Lecture by James Peck, Adjunct Professor New York University, History and East Asian Departments.
Author of ‘Ideal Illusions’, a critical study of how the US Government shaped human rights into a potent ideological weapon for purposes having little to do with rights, and everything to do with furthering America’s global reach.
Peck was one of the speakers at the International Symposium  Human Rights: Ideal Illusions?  on    26 March 2012 – The Hague, Netherlands

Full text:
Ideal Illusions & Human Rights 


Of lees mijn boek De Val van het Amerikaanse Imperium met daarin een uitgebreid interview met James Peck:

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...