vrijdag 30 augustus 2013

Bertus Hendriks



Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Syria 175" achtergelaten: 

En wie hebben we daar weer: "Midden-Oostendeskundige" Bertus Hendriks.

"Gisteren zei Kerry dat er geen twijfel mogelijk is dat Assad achter de gifgasaanvallen in Syrië zit. President Obama is dan ook vastbesloten het regime voor die aanval te straffen. Vooralsnog is het vingerwijzen zonder harde bewijzen, maar Hendriks denkt dat die er wel degelijk zijn, "omdat president Obama eigenlijk geen zin heeft om aan te vallen, maar diens geloofwaardigheid staat nu op het spel"."

"De kans op de vondst van bewijzen is dan wel klein, de VS zou niet dreigen zonder echt bewijs te hebben, denkt Hendriks. De deskundige van het Clingendael Instituut zegt dat de continue bombardementen op de eerder aangevallen wijken erop wijzen dat bewijsmateriaal vernietigd wordt."


Bertus, ouwe reus, we hebben elkaar al een tijd niet gesproken. De laatste keer was, meen ik, nabij Yenin op de Westbank toen de Israelische troepen die met een bloedbad bezig waren ons beiden weigerden door te laten om te voorkomen dat wij zagen wat er gebeurde. Wat verneem ik nu toch allemaal? 

De VS zou niet dreigen zonder echt bewijs te hebben, denkt Hendriks.

Ben je de massavernietigingswapens die Saddam Hoessein zou bezitten vergeten? Hoe komt dat gat in je geheugen? Laat me snel weten. 

Je collega
Stan van Houcke.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...