maandag 28 mei 2012

Syrie 7

Om te voorkomen dat wij -- net als in het geval van de illegale westerse inval in Irak destijds -- overspoeld worden door propaganda van de mainstream media die NAVO-geweld moet rechtvaardigen zal ik de komende tijd afwijkende berichtgeving over Syrie doorgeven die ik zelf niet heb kunnen checken. Aangezien de consumenten van het nieuws nauwelijks tot niet kunnen controleren wat waar en niet waar is, probeer ik op deze manier tegenwicht te bieden. Overigens zijn ook de mainstream media niet in staat de waarheid te achterhalen, en is hun wijze van berichtgeving dus uiterst tendentieus, want eenzijdig terwijl de 'vrije pers' weet dat ze eerder in soortgelijke situaties gebruikt werd!

Mediawerkgroep Syrie bericht:

'NIEUWS

BBC oorlogspropaganda: foto van Irak plaatsen en doen alsof het slachtoffers uit Syrië zijn






Rate This


Massagraf in Irak in 2003.
IRAANS EN SYRISCH NIEUWS - 27 mei 2012 – De BBC staat erom bekend dat ze altijd naar hartelust propaganda uitzenden om de officiële lijn van de regering te ondersteunen. Zoals bekend wil Engeland samen met de EU, de VS en de autocraten van de Golfstaten een staatsgreep forceren in Syrië. Het is dan ook nuttig om de meest dramatische beelden te tonen waaruit blijkt hoe verschrikkelijk het Syrische leger wel niet is.
Dit keer zijn ze in hun enthousiasme weer eens de mist ingegaan. De bovenstaande foto werd geplaatst op de site van BBC met daarbij de tekst: Bloedbad in Houla, Syrië veroordeeld terwijl verontwaardiging stijgt (1). Natuurlijk ben je geneigd toch enige waarde te hechten aan de verslaggeving van BBC en de beelden van vele lijken brandt op de netvliezen van de lezers. “Is het niet gruwelijk? Moeten we niet ingrijpen?” is wat de oorlogszuchtige machthebbers willen dat de burgers massaal gaan denken.
Wat blijkt echter het geval te zijn? Deze foto is helemaal niet afkomstig uit Syrië, maar blijkt een foto te zijn, afkomstig uit 2003, nadat een massagraf was ontdekt! (2).
We hebben al eens eerder gezien dat de BBC uit de bocht vloog met haar wens om haar overheid te steunen in hun propagandastrijd. Zo kunnen sommigen zich wellicht nog herinneren dat onze Britse vrienden ten tijde van de imperialistische strijd tegen de regering van Libië er beelden werden getoond waarvan werd beweerd dat ze afkomstig waren van het groene plein van Tripoli. Daar zouden vele mensen staan te protesteren tegen Gaddafi. Terwijl de nieuwslezers dit verhaal vertellen zien we beelden van een menigte mensen die met de vlag van India staan te wapperen.
De Syrische overheid ontkent overigens betrokkenheid bij de slachtpartij in Houla. De slachtoffers zouden zelfs vooral mensen zijn die loyaal zijn aan de regering (3).
.
.


Zie verder ook Press TV.


Op 27 mei konden we nog een teletekstberichtje zien waarin te lezen was dat het hoofd van de missie in Syrië, Robert Mood, nog in het midden liet wie verantwoordelijk was voor het bloedbad. Desondanks ratelt de propaganda door en wordt ‘algemeen aangenomen dat de beschietingen het werk was van het leger‘. Alsof het leger opeens zou besluiten 116 mensen te doden, waaronder allerlei kinderen!? Hoe bizar moet het worden. De leugens verkopen echter goed. Gelukkig weet Rusland inmiddels beter en reageert het niet onmiddelijk op allerlei propagandatrucs. Frankijk en Engeland hadden de messen alweer tussen hun tanden.
Op Press TV wordt beweerd dat Groot-Brittannië ook achter wapenleveranties zit voor het gewapende verzet, en dat ze in februari daarop betrapt zouden zijn. Het westen speelt een uitermate smerig spel. Laten we hopen dat we uiteindelijk hun ware gezicht aan de massa’s kunnen laten zien.



2 reacties op Het bloedbad in Houlé – Een andere versie

  1. willy van damme,
    hoe komt u aan deze informatie van een inwoner van kfar laha?ik ben het met u eens dat er veel propaganda verspreid wordt door de betaalde propagandisten, zowel in de westerse mainstream media als daarbuiten, maar ik zou toch iets meer willen weten over uw bron.
    vriendelijke groet
    Stan van Houcke
    journalist/schrijver
    Amsterdam
    Antwoord:
    Bedankt voor uw interesse. Het stuk was mij gisteren per mail bezorgd vanuit die zogenaamde Mediawerkgroep Syrië. Ik kan en kon onmogelijk weten of het klopte maar wou het, gezien de commotie, toch plaatsen als een andere versie dan diegenen we via onze klassieke media horen. Die praten toch maar Washington naar de mond. Maar journalisten horen nu eenmaal voor zij schrijven minstens beide of meerdere versies van het verhaal te horen. Ik had gisteren amper tijd maar vertaalde het en schrijf er een begeleidende tekst bij.
    De lezers hebben nu eenmaal recht op informatie. Nu kwam die in essentie van een kant, zijnde die rebellen. En die zijn toch partij in dit conflict.
    Sinds deze ochtend weet ik nu waar het verhaal vandaan komt. De bron is Vox Clamantis, het persorgaan opgericht door het klooster van Moeder Agnès-Mariam en pater Daniël Maes in Deir mar Yacub, Qâra in Syrië.
    De naam stond onderaan die mail maar ik begreep niet wat hij bedoelde en gaf hem daarom oorspronkelijk niet mee. Qâra is denk ik niet zo heel ver van Houlé.
    Indien gewenst kan ik U de adresgegevens van die Daniel Maes geven. Hij verblijft tot begin volgende maand in de Belgische abdij van Postel. Een interview met die man verschijnt hier kortelings.
    Willy Van Damme

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...