woensdag 30 mei 2012

Syrie 12


'PERSBERICHT: Houla-bloedbad in scène gezet
Mediawerkgroep Syrië
30 mei 2012
De conferentie over Syrië op 26 mei 2012 door de Mediawerkgroep Syrië werd een enorm succes met zes uur lang een volle zaal luisterend publiek en ruime nationale en internationale persbelangstelling. Het verhaal van een bloedige dictatuur tegen onschuldige burgers werd door de diverse sprekers op de conferentie met tal van voorbeelden en bewijzen doorprikt. De bijeenkomst werd echter overschaduwd door een massamoord op Syrische burgers.
Met de dag wordt duidelijker dat de gebeurtenissen in Houla een bloedbad betreffen, die in scène gezet werd door gewapende rebellen en hun sponsors in het Westen en in de Golf. Eerst ging het over het ‘bombarderen door het Syrische leger’ van onschuldige burgers en in een nieuwe versie werd het dan weer ‘executie door de bendes van Assad huis aan huis’. De informatie, die de Verenigde Naties sinds het begin van het conflict verspreiden, bestaat enkel uit kopieën van het Syrische Waarnemingscentrum in Londen en aanverwante getuigen, die in dienst staan van gewapende rebellen en extreme moslimbroeders. Het gaat dus zeker niet over objectieve of correcte informatie! Wat is de volgende versie van hun leugens en manipulatie? De foto’s op BBC waren van Irak 2003 en deze op Ugarit News van een ander bloedbad in Karm al-Zeitoun op 11 maart 2012, aangericht door rebellen van het Vrije Syrische Leger.
Rebellen zijn reeds sinds maart 2011 actief in Syrië en hebben zich sindsdien meermaals vergrepen aan kinderen, vrouwen, burgers en militairen. De aanvoer van geldstromen, oorlogswapens en jihadisten met steun van westerse landen en de Golfstaten heeft geleid tot de situatie waar Syrië momenteel in verkeert.
De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt alle geweld door alle partijen in Syrië, maar alleen een onafhankelijk internationaal onderzoek kan klaarheid brengen over de werkelijke toedracht in Houla. De vooringenomenheid van westerse politici en media tegenover de Syrische regering en het verspreiden van desinformatie met een specifiek doel is onaanvaardbaar.
De publieke opinie wordt intussen klaargestoomd om te geloven dat het groot probleem in Syrië het bestuur van president Assad is en dat de oplossing het ten val brengen van dit bewind is. Ook m.b.t. het bloedbad in Houla is er geen enkel bewijs dat dit het werk van de Syrische overheid zou zijn. Toch is heel de diplomatie al op dit besluit gesteund, precies zoals eens de (niet bestaande) vernietigingswapens in Irak voldoende waren om dit land totaal te vernietigen, wat de echte misdaad tegen de menselijkheid is geworden. Wanneer gaat men eens de moed hebben om ook naar de andere kant te kijken en te zeggen: hét kwaad in Syrië is Amerika, Saudi-Arabie en Qatar. Zij steunen en bewapenen terroristische bendes om alzo een ontwrichting van het land te kunnen bewerkstelligen en westerse invloed te doen gelden. Anderzijds wil men een islamitisch radicalisme doorvoeren. Wie heeft de moed om de verborgen agenda van deze machten achter de schermen aan het licht te stellen?
* Linken:

Mediawerkgroep Syrië.
De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers die opkomen voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.'

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...