dinsdag 29 mei 2012

Amsterdam. Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig?



Afijn, je zit met je maat een biertje te drinken langs de gracht omdat je als Poolse werkzoekende geen geld heb om je te scharen onder de yuppen die op de nabijgelegen terassen van de Nieuwmarkt zich vol laten lopen met peperdure drankjes, en ineens verschijnen daar twee werklozen in uniform die net als jij geen enkele kans hebben om ooit een fatsoenlijke baan te krijgen. Hoe goed je ook je best doet, al het ongeschoolde werk is al naar de lage lonenlanden verplaatst terwijl nu ook het geschoolde werk  naar de Derde Wereld verdwijnt waar de werklozen nog goedkoper zijn. De socialistisch angehauchte gemeente Amsterdam heeft daarom de helft van de werklozen opsporingsbevoegdheid gegeven waardoor ze nu de andere helft van de werklozen kunnen bekeuren. Zo houd je beide groepen als het ware 'van de straat'. En wat gebeurt er dan? 85 euro per persoon boete omdat je een pilsje uit blik dronk, in de publieke ruimte. Ja, het is waar, ook de terassen waar degenen die nog een baan hebben zich vol laten lopen bevinden zich in de publieke ruimte, maar die publieke ruimte is van de middenstand en dus mag het. Begrijpt u? Kapitalisme, ondernemersklimaat, u weet wel. En dat betekent dus niet dat een arme sloeber zomaar en plein publique sterke drank kan gaan drinken op een bankje in de avondzon. Dat kost 170 euro, een weekloon voor de jongens. En verdomd, daar hebben we ook nog de echte politie, alsof ze niets te doen hebben. Als je ze nodig hebt zijn  ze er niet, als de onderwereld begint te knokken komen ze niet opdagen, evenmin wanneer de inmiddels bezopen yuppen dronken je pui onder pissen, maar nu zijn ze er als de kippen bij. 4 ordehandhavers.



Wat is dat nu? Wel, dit is een afschrift van het proces verbaal. Er staat dat de geverbaliseerden op de 'KoloweneersBurgwal te Amsterdam alcoholhoudende drank nuttigen.'  KoloweneersBurgwal? Die bestaat niet. Wel de Kloveniersburgwal, de plaats waar de twee Poolse mannen hun pilsje dronken, dat hen nu een weekloon kost. Ziedaar, twee geuniformeerde werklozen en half analfabeten die twee anderen uit de onderkaste laten bloeden. Leve het tolerante Amsterdam, 'heldhaftig, vastberaden en vooral ook barmhartig.' Stelletje rotzakken. Amsterdam, de stad die tijdens de Tweede Wereldoorlog zo collaboreerde dat 70 procent van haar joodse inwoners vermoord kon worden. 




Welke orde handhaven deze kaalgeschoren geuniformeerde werklozen?




1 blikje Heineken: 180 euro voor degenen die geen geld hebben voor de terrassen op de Amsterdamse Nieuwmarkt.



4 opmerkingen:

AdR zei

Koloweneer Burgwal staat er zelfs, zonder s.
Dit is een vormfout die bij een rechtszaak tot nietigverklaring zou moeten leiden. Maar misschien zijn de skinheads in uniform tot parate executie overgegaan en hebben ze hun centen al binnen.

stan zei

je hebt gelijk. allemensen.

Sonja zei

Euw, ik erger me in Rotterdam ook dood aan de ondernemersdictatuur. De terrassen. Elk jaar zie je ze een stukje verder het trottoir innemen. Nu moet je hier en daar door het terras lopen om bij de volgende straat te komen. Ergerlijk, en heel vervelend voor mensen die slecht ter been zijn. En een steen des aanstoots voor mij is ook al heel lang de reclame in de openbare ruimte. Niet alleen wordt die zomaar geplaatst, er wordt nog geld mee verdiend ook. Terwijl wanneer je bijvoorbeeld iets met kunst wil doen, dan moet je eerst de goedkeuring krijgen van allerlei instanties, van stadhuis tot aan ondernemingsvereniging. En die laatste ligt nog het meeste dwars. En dan nog, wanneer de kunst niet bevalt, krijg je ook problemen, en gaan ze op het stadhuis weer zeuren over een paar euro subsidie.

AdR zei

Overigens, zolang ik de Nieuwmarkt ken (en dat nadert de zestig jaar) zitten er mannen aan flessen (later blikjes) te lurken. Daar kun je nu dus een douw voor krijgen.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...