woensdag 23 mei 2012

Israel as a Rogue State 345




Vastgebonden, Geblinddoekt en Veroordeeld

Dinsdag 29 mei, 20:00, De Balie, Amsterdam
Tickets zijn te koop op de site van De Balie

Film en discussie geleid door presentatrice Dieuwertje Blok over Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap en het gebruik van eenzame opsluiting.

Harry van Bommel, buitenlandwoordvoerder van de Socialistische Partij in de Tweede Kamer,
zal spreken over zijn bezoek aan een van de Israëlische militaire gerechtshoven tijdens een reis vorig jaar naar Israël en de bezette Palestijnse gebieden.

Gerard Horton, mensenrechtenadvocaat van de Palestijnse tak van Defence for Children International,
presenteert een nieuw rapport van de Palestijnse tak van Defence for Children International over de arrestatie en detentie van Palestijnse kinderen in het Israëlische detentiesysteem, en het gebruik van eenzame opsluiting (Gerard Horton zal helaas niet in persoon aanwezig kunnen zijn op de avond; hij zal zodoende via Skype geïnterviewd worden).

Sahar Baidoun, coördinator psychosociale activiteiten voor vrouwen en kinderen bij het Madaa Centrum in Silwan (Oost-Jeruzalem),
zal ingaan op de psychosociale effecten van de arrestatie en detentie van kinderen in Silwan.


De avond zal beginnen met het vertonen van een korte film, 'Stolen Children, Stolen Lives' (Gerry O'Sullivan, 2011).

Deze bijeenkomst is onderdeel van een lopende campagne om de situatie van Palestijnse kinderen in het Israëlische militaire detentiesysteem onder de aandacht te brengen van het Nederlandse publiek en de Nederlandse politiek, en wordt georganiseerd door: Palestine Link, gate48, platform voor kritische Israëli's in Nederland, Een Ander Joods Geluid, en Defence for Children International Nederland, in samenwerking met De Balie and United Civilians for Peace.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...