donderdag 24 mei 2012

Chris Kijne van de VPRO 45




  1. 'Het kan in ons eigen belang zijn dat we stevig worden voorgelogen,' 
    Bert Wagendorp, opiniemaker Volkskrant. 


    De Nederlandse organisaties Press Now en Independent Media Centre hebben in Iraaks Koerdistan sinds 2004 een door de overheid gesubsidieerd project lopen waarin Nederlandse journalisten Iraakse journalisten de kneepjes van de Westerse journalistiek bijbrengen. Press Now werkte eerder in Iran/met dissidente Iraniërs.

    Het Independent Media Centre in Kurdistan is opgericht door Press Now en de Stichting Democratie & Media. Wat de laatste met PCM heeft gedaan is bekend.

    Vorig jaar fuseerde Press Now met de ngo Freevoice en heet nu Free Press Unlimited, dat in 40 landen actief is, en "wil betrouwbaar nieuws en informatie beschikbaar maken voor iedereen". Director of Operations is manager Ruth Kronenburg die o.a. van Endemol komt. In 2009 werd zij interim directeur van Radio Zamaneh. Dat radiostation werd opgericht in dit kader. En in dit kader: Haagse subsidie tegen regime Iran

    "Nederland en de Verenigde Staten zijn de enige landen ter wereld die openlijk budgetten hebben om politieke veranderingen in Iran te bevorderen."

    Nederlandse miljoenen voor regime change, dus. NB minister van Defensie Hans Hillen is bestuurslid van Press Now. Budget 2004: 2,2 miljoen euro.

    Waarom Koerdistan in Noord-Irak? Omdat het er veilig is, beweren de journalisten-trainers. Ik beweer: omdat daar de gigantische Iraakse olievoorraad ligt. https://www.google.nl/search?q=iraq+oil+kurdistan+seymour+hersh
    BeantwoordenVerwijderen

1 opmerking:

AdR zei

Hm...
Heeft Press Now niet ook "gewerkt" in zo'n ander NAVO-protectoraat, Servie? Staat mij iets van bij...