Vanaf aanstaande donderdag reis ik bijna drie maanden door de VS en dus zal ik er helaas niet bij kunnen zijn, maar ik roep alle fatsoenlijke burgers op om tijdens de bijeenkomsten van Wiesje de Lange te protesteren tegen haar fascistische opvattingen. Hier is het programma:
Boekverkooptour:
10 - 18 augustus: spreekbeurten Wiesje de Lange
Journaliste en schrijfster Wiesje de Lange uit Jeruzalem spreekt op diverse locaties in Nederland.
Iedereen is welkom en de toegang is vrij. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Het thema van Wiesje de Lange is 'met de moed der hoop'. De organisatie is in handen van de stichting Christenen voor Israël. Vooraf, in de pauze en na afloop is er verkoop van producten uit Israël en na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen.
In het najaar van 2008 verscheen Erfdeel en oogappel, de titel van Wiesje de Lange’s nieuwe boek. Daarin neemt zij de lezers mee naar de gedachtenwereld van de mensen in Israël. In de geest van het Jodendom probeert zij door de oppervlakte heen te boren, zoals ze zelf zegt. “Wat is Israël in onze dagen? Wij zien een volk dat moet betalen voor elk uur dat er vrede is. Betalen met stukken land, maar niet alleen dat. Het moet vooral minder Israël worden – geestelijk gesproken – water bij de wijn doen. Want dat wil de wereld van Israël”, aldus mevrouw De Lange.
In haar toespraak zal zij de bezoekers uitnodigen om op een andere mannier naar Israël te kijken. Zij wil hen laten zien dat het land, waarin zij al tientallen jaren woont, werkelijk uniek is en dat haar landgenoten een bijzondere bestemming hebben, namelijk: “om tot zegen te zijn voor de gehele aarde”.
Locaties:
10 augustus, 19.30 uur: Helperkerk, Coendersweg 58, Groningen
11 augustus, 20.00 uur: Camping De Sikkenberg, Sikkenbergerweg 7, Onstwedde
17 augustus, 19.30 uur: De Kroeze Danne, Kappelhofsweg 14, Ambt Delden
18 augustus, 19.30 uur: D'Alburcht, Perzikstraat 14a, Wijk en Aalburg
Over 'Erfdeel en oogappel - Israël in politiek en profetie' van Wiesje de Lange schrijft dr. ir. J. van der Graaf in het Reformatorisch Dagblad:
Wie haar kent van haar jarenlange publicaties in ”Christenen voor Israël” weet eigenlijk al wat er komt. Ze heeft zich de jaren door geprofileerd als de ideologe van de ultrarechtse beweging in Israël, die onverzoenlijk staat tegenover de Palestijnen. Dat Israël ook haar thuisland is en dat ze zich daarvan ook vanuit het Oude Testament rekenschap geeft, is begrijpelijk...
In het vierde hoofdstuk ”Gedachten over gedenken” komt de klap op de vuurpijl. Aan de hand van de tekst „Gedenkt wat Amalek u heeft aangedaan” (Deut. 25:17) wordt Amalek geduid als „de antisemiet” van alle tijden. Het tastbare Amalek wordt vandaag de dag belichaamd door de Palestijnen. „De voor Israël ontstellend schokkende confrontatie met de Palestijn ligt in zijn Amalekkarakter.” En dan is er voor de schrijfster maar één conclusie: „Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk.” Hier ging bij mij het licht uit. Men hoeft mij niet te wijzen op de verderfelijke politiek van Palestijnse leiders, zoals die van Hamas, men hoeft mij ook niet te wijzen op de dreiging van de islam. Mijn solidariteit met Israël, (ook) op grond van de profeten, is voor mij onopgeefbaar. Echter zonder haatgevoelens jegens een volk dat ook een plek mag hebben onder Gods zon. Tot mijn verwondering permitteert ds. G. H. Abma zich een voorwoord in dit boek.
http://www.refdag.nl/artikel/1383882/Beloften+voor+het+beloofde+land.html
Geen opmerkingen:
Een reactie posten