Mijn reactie op dit artikel:
http://extra.volkskrant.nl/
VolkskrantWatch schreef op 28-06-2010 20:51
Wat mij betreft is het vrij eenvoudig. Zolang de Israëli's zich gedragen als nazi's kun je nooit de gruwelen van de holocaust loskoppelen. Daarnaast, en dat is in dit geval ook zeer belangrijk, zolang wij, Nederland, de misdaden van Israël steunen, zal daarop gereageerd worden in de samenleving door mensen die zich daar, volkomen terecht, kwaad over maken. Wanneer hun broeders, want zo voelen ze dat, worden afgeslacht in een openluchtgevangenis, en de regering meent vrijwel meteen, zonder onderzoek, dat al die doden, waaronder 300-400 kinderen nota bene, "niet buitenproportioneel" zijn, dan kweek je een probleem.
En zo moeilijk is het toch niet om te bedenken wat de reacties zouden zijn wanneer Hamas 300-400 joodse kinderen had omgelegd, nietwaar? Zoek jezelf broeder. Je kunt niet de een zijn antisemitisme kwalijk nemen terwijl je je eigen racisme (etnicisme, islamofobie, whatever) doodnormaal acht.
Ik keur antisemitisme af, ik vind het abject, totaal verkeerd. Het judaïsme is niet het probleem (net zo min als de islam), maar het zionisme. Daarom denk ik dat mensen als Jaïr Stranders de betreffende jongeren maar moet leren hoe ze moeten ageren tegen de politiek, en niet tegen de religie. Hoe ze in opstand moeten komen tegen de regering, en alle mensen en instituten die de moordzucht van de schurkenstaat Israël ondersteunen en goedpraten.
Kortom, je moet niet de holocaust loskoppelen van de misdaden van Israël, beide politieke beslissingen, maar je moet het judaïsme loskoppelen van het zionisme.
1 opmerking:
Ik geloof trouwens best dat de schrijver het goed bedoelt. Maar ook hij heeft een blinde vlek waardoor hij judaïsme en zionisme niet van elkaar kan scheiden. En dat zodoende ook niet kan overbrengen aan antisemitische jongeren, en zijn lessen dus verloren tijd zijn.
Zoals deze joden het wel doorhebben:
"We don't go to synagogue to pray to a flag"
en
"We are Americans by nationality and Jews by religion"
http://www.nytimes.com/2010/06/26/us/26religion.html
Een reactie posten