vrijdag 28 mei 2010

Gaza Freedom Flotilla 5

Slachtoffertje van Joods-Israelische terreur in Gaza.

Via Sonja:

Israël gereed om activisten te onderscheppen
(Novum/AP) - Israël heeft donderdag ten zuiden van de havenstad Ashdod drie grote witte tenten neergezet om activisten op te vangen die momenteel met een vloot hulpgoederen onderweg zijn naar de Gazastrook. Dat deelde het ministerie van buitenlandse zaken mee. Israël liet eerder al weten niet te zullen toestaan dat de schepen in Gaza aanmeren.

De Israëlische marine zal de schepen naar de haven van Ashdod begeleiden, waar de activisten met busjes naar de tenten worden gebracht. Daar moeten ze zich identificeren en een medische test ondergaan. Uiteindelijk worden ze op een vliegtuig naar hun land van herkomst gezet of overgebracht naar een gevangenis als ze deportatie weigeren.

De vloot bestaat uit vier passagiersschepen en vier vrachtschepen. In totaal bevindt zich tienduizend ton goederen aan boord van de schepen. Deze goederen worden ook door Israël onderschept, die ze zal onderzoeken en overdragen aan de Verenigde Naties om in Gaza uit te delen.

http://buitenland.nieuws.nl/598026/israel_gereed_om_activisten_te_onderscheppen

Geen opmerkingen:

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...