dinsdag 26 mei 2009

Zionistische Terrorist Overleden 3

Zoals gezegd, joden kunnen geen terroristen zijn voor de westerse commerciele massamedia, alleen arabieren kunnen dat zijn. Zelfs als joden een hoge VN-diplomaat vermoorden dan nog kunnen ze geen terroristen zijn. Zo luidt de consensus. Terecht constateren Jan Blokker en zijn twee zoons dat 'na de Tweede Wereldoorlog het jodendom in de christelijke wereld vrijwel heilig [is] verklaard en geen volk dat in die processie zo hard vooroploopt als de Nederlanders,' aldus de tekst uit hun boek Nederland in twaalf moorden. 


'Brein achter moord Bernadotte overleden

(Novum/AP) - Yehoshua Zettler, een van de oprichters van de gewelddadige zionistische beweging Lechi is woensdag op 91-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn weduwe maandag bekendgemaakt.

'Lechi' stond voor 'Lohamei Herut Jisraëel', Hebreeuws voor 'Strijders voor de Vrijheid van Israël'. Lechi was de gewelddadige splinter van de Irgun Groep en Zettler was een van de oprichters. Irgun was een zionistische beweging die in de jaren veertig streefde naar onbeperkte immigratie van joden, voornamelijk vanuit Europa, naar de Palestijnse gebieden.

De organisatie voorzag zich van financiële middelen door middel van criminele activiteiten. Zettler zat zeven jaar in de gevangenis vanwege zijn aandeel in een bankoverval. Later vocht hij, als bevelhebber van Lechi, in de Israëlische onafhankelijkheidsoorlog van 1948-'49.

Berucht was Zettler vooral als het brein achter de dodelijke aanslag op gezant van de Verenigde Naties Folke Bernadotte, in Jeruzalem in 1948. Bernadotte, lid van het Zweedse Koninklijk Huis, had tijdens de Tweede Wereldoorlog als hoofd van het Zweedse Rode Kruis door onderhandelingen met nazikopstuk Heinrich Himmler duizenden Joden behoed voor een gewisse dood in een van de Duitse vernietigingskampen.

Maar volgens Lechi was Bernadotte een Britse spion die met de nazi's had samengewerkt. Bovendien stelde de Zweedse diplomaat voor om het omstreden Jeruzalem onder gezag van de VN te plaatsen en de Negev-woestijn aan Jordanië te doen toekomen. Bij een wegversperring werden Bernadotte en een Franse officier die bij hem in de auto zat, daarom drie jaar na de oorlog door leden van Lechi doodgeschoten.

"Dit land (Israël) staat diep bij hem in het krijt, omdat Jeruzalem nog altijd in onze handen is", zei de ultranationalistische parlementariër Arieh Eldad maandag, zelf de zoon van een van de oprichters van Lechi. "Het was indertijd niet duidelijk of het land zou overleven en Bernadotte stelde voor om Jeruzalem aan de Arabieren te overhandigen", zei hij ter verdediging van de moord op de diplomaat.

Na de onafhankelijkheidsoorlog vestigde Zettler zich in Tel Aviv, waar hij een tankstation bestierde. Zijn weduwe vertelde maandag dat haar man vorige week een beroerte kreeg en woensdag overleed. Hij werd donderdag begraven.'

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...