donderdag 7 mei 2009

Trouw Misschien Wel 39

Nog zo'n 'kwaliteitskrant' in de polder: Trouw. Ik durf te wedden dat de Trouw-redactie niet eens beseft welke absurditeit ze net hebben opgeschreven:  Obama: We gaan samenwerken 
WERELD
De leiders van Afghanistan en Pakistan zijn gisteren in Washington onder druk gezet om meer te gaan samenwerken in de strijd tegen de taliban.

Het wordt nooit wat met dit slag journalisten.

14 opmerkingen:

Sonja zei

Niet alleen het consumentisme heeft als doel ons te debiliseren - de "kwaliteitskranten" niet minder!

Anoniem zei

Zijn vanaf 4 mei een beetje dolgedraaid door al die raketinslagen in de krant.









a
n
z
i r
y
p
v
o
o
r
h
e
t
d
o
l
h
u
i
s

Sonja zei

NOS betreurt verlengen applaus voor Beatrix

En ik maar denken dat de muur gevallen was. Nu vrees ik dat hij slechts opgeschoven is.

"...maar onder een item van een halve minuut verwacht het publiek geluid. Daarom is een deel van het geluid [het applaus] er twee keer onder gezet.'"

De NOS kan achteraf zoveel 'betreuren'. Was het niemand opgevallen, dan werd er natuurlijk helemaal niets betreurd. Afgezien van het feit dat het editen gewoon een bewuste keuze is geweest, die niet bij toeval op in het mengpaneel van de editor was geslopen.

De NOS heeft dus ingevuld wat naar zijn mening het publiek 'zou verwachten'. Niet de realiteit was belangrijk, de accurate verslaggeving, maar een voorgekookt tafereeltje! Wat als de NOS dat ook doet met verslagen die niemand kan controleren, bijvoorbeeld bij gebeurtenissen in het buitenland? En waarom komt de Volkskrantjournalist niet op het idee om dat te vragen?

Sonja zei

Nee, nu nog mooier:
Journaal gunt koningin op 4 mei meer applaus

De 'bewerking' van de werkelijkheid wordt niet eens bekritiseerd, maar simpelweg uitgelegd. Uitgelegd als een soort service aan het publiek!

Anoniem zei

Trouw

2009Taliban gebruikte menselijk schild

Na vanaf 4 mei een paar dagen met de raketten om de oren te zijn geslagen, stappen we over op de schilden.

anzi

Anoniem zei

Mooi he. Het excuus als er burgerdoden vallen ligt dan altijd aan de 'vijand'. Een misselijke gedachte en zorgt ervoor dat er steeds verder wordt afgegleden van de morele schaal.

Rare redenatie.

Merijn

Sonja zei

Radio 1:
EO radioman: "Iedereen weet dat de VN altijd anti-Israël is."

EO radioman: "En had het VN rapport ook nog iets te melden over Hamas?"
Deskundige: "Ja, ook."
EO radioman: "Nou dat is voor het eerst dan."

Anoniem zei

Was dat niet met Knevel (brrr)? Zijn gesprekspartner wist ook te melden dat in het VN rapport stond dat de daden van Hamas als verwerpelijk werden omschreven, maar over Israel werd dat niet vermeld? Kan EO trots op zijn!

anzi

yelamdenu zei

Toevallig ook gehoord van de Knevel, misselijkmakend, geen ander woord voor. De arrogantie, de schaamteloosheid.

Anoniem zei

Goeie reactie in de Trouw, Yelamdenu! Wat kan die liegen, he, Voordewind, niet te geloven!

anzi

yelamdenu zei

Ik ergerde me behoorlijk aan die vogel Voordewind, het is zo heel genant om te zien hoe deze gristen het Israëlische propagandaverhaal ijverig herkauwt.
Niet bepaald een verrassing natuurlijk.
Maar het blijft toch hufterig, want zo stelt hij bijvoorbeeld "op de Westelijke Jordaanoever" te zijn (geweest), maar uit alles blijkt dat volksvertegenwoordiger Voordewind op een of andere kolonistennederzetting zijn propagandasoep is voorgezet. Wat ik mij dan afvraag, op WELKE (naar het internationaal recht illegale) joodse/Israëlische nederzetting werd deze christen zo gastvrij onthaald; waarom mogen wij dat niet weten?

Ik citeer maar even wat van het proza van Voordewind:
(overigens werd de zelfde tekst op twee urls neergezet, beetje merkwaardig):

http://www.trouw.nl/opinie/weblogs/article2752646.ece/Dagboek_vanuit_Israel_4.htmlhttp://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2752965.ece/7_mei__Zelfmoordaanslagen_en_kidnappings.htmlMisschien kan iemand mij de logica achter deze vage journalistieke werkwijze duidelijk maken.
Hoe dan ook.

Vandaag bezochten we de westelijke Jordaanoever. We overnachten in een hotel waar eerder twee keer een zelfmoordaanslag is gepleegd.Was dat hotel ook op "de Westelijke Jordaanoever"?
En zo ja, waar, i.e., welke naar het internationaal recht (dat Israël zegt te onderschrijven) illegale nederzetting was dit?

De eerste keer blies een jonge Arabier zich op bij de receptie en raakte de vrouw van de eigenaar gewond; de tweede keer ontdekte de eigenaar een jongeman die gebrekkig Arabisch sprak en zich verdacht gedroeg.

Hij stuurde hem het hotel uit en zag toen de explosieven op zijn rug. Hij wierp zich op de man en de man zocht haastig naar de ontsteking. Een Israëlische militair zag dat en schreeuwde dat de eigenaar afstand moest nemen. De militair schoot op de Arabier waardoor alsnog de explosieven afgingen en de hoteleigenaar zwaar gewond raakte. Hij laat mij de kogeltjes voelen die nog steeds onder zijn huid zitten.
En wanneer waren deze aanslagen?
Hij doet het overkomen alsof dit recente gebeurtenissen zijn, maar dat zal wel niet. Des te erger aangezien hij het "incident" Gaza niet erg interessant lijkt te vinden.

In de andere gebieden horen we soortgelijke verhalen van zelfmoordaanslagen en kidnappings van tieners en kinderen met dodelijke afloop. We rijden zelf in een kogelvrije auto door de gemengde gebieden omdat er nog weleens met stenen wordt gegooid naar auto’s met Israëlische kentekens.Auto's van de bezetter die door bezet gebied rijden.. Hmm.. waarlijk riskant.

En wat zouden die "gemengde gebieden" toch zijn? Heeft Voordewind de Israëlische terminologie al naadloos geassimileerd?

Hier heb ik maar iets bijvermeld in een commentaar:

(( Toen ik in Israël woonde en de Bezette Gebieden bezocht hoefde ik niet in een "kogelvrije" auto door het land te jakkeren. Ik nam gewoon de bus om naar Jenin, Nablus, Ramallah, Jeruzalem, Betlehem, en nog wat andere plaatsen te gaan.

Mij werd er geen haar gekrenkt, waarschijnlijk omdat ik geen onderdeel uitmaakte van de Israëlische bezettingsmacht, die met scherp schiet op stenengooiende kinderen, die willekeurig huizen sloopt, mensen opsluit, hun huizen binnendringt, gevangenen martelt, zwangere vrouwen treitert en eindeloos ophoudt bij checkpoints (zodat soms hun kind overlijdt). ))
Enkele anderen waren het daar wel mee eens:
(Zie je wel, er zijn nog wel denkende mensen..)


Typisch weer zo'n extreem eenzijdig, propagandistisch reclamespotje voor het Israelische gruwelregime. De onderdrukking van Palestijnen is nauwelijks interessant voor de heer Voordewind. Voor de ChristenUnie blijven ze blijkbaar een soort tweedeangs diersoort. Sjaloom vanuit Israel? Op vrede kunnen we voorlopig niet rekenen zolang de westerse wereld niet komt met keiharde sancties om de machthebbers hier tot de orde te roepen.

Marco , Rotterdam op 08-05-2009, 09:18



Toen ik in november in Jenin was werd ik door diverse mensen spontaan bedankt omdat ik over de markt liep. Het wordt me door dit artikel weer eens duidelijk hoe vreselijk het moet zijn om dag in dag uit als terrorist behandeld te worden, alleen omdat je Palestijn bent. En niet alleen door Israelische militairen, maar ook door zich christelijk noemende buitenlanders.
Beste Joël: Reis eens met het locale vervoer door Palestina en ervaar de ongelooflijke gastvrijheid van de mensen. Misschien ga je dan zien hoe het is om te leven in een land wat al zo lang leeft onder een vreselijke bezetting.

Rens , Utrecht op 08-05-2009, 13:13

Inderdaad, Sjaloom uit Israel? Welke vrede, Joel?
Je kunt onmogelijk beweren dat jeruzalem (Jeroesjalaiem) op de dit moment de bijbelse stad van vrede is. Is dit kritische journalistiek?

Hoe zit met het andere christelijke thema van rechtvaardigheid?
De joodse bevolking van Israel wordt ongewtwijfeld onrecht aangedaan maar hoe zit met recht dan aan het Palestijnse volk moet worden gedaan?

Gertjan van Dijk, zaandam op 08-05-2009, 11:35
Dan waren er nog anderen die het nieuws intensief bijhouden:

Een aantal weken geleden vermoordde een Arabier een joods kind met een bijl. Deze gruweldaad was mogelijk door een versoepeling van de wegblokkades. Muur en wegblokkades beschermen mensen tegen moordpartijen. De Israëlische regering is verplicht om haar mensen te beschermen tegen horrordaden. Dit doet zij goed.

waarheidsvriend, Brussel op 08-05-2009, 16:12
Een moord is een moord en dat blijft een gruweldaad. Echter, het "joods kind" blijkt een zestienjarige te zijn, niet wat we meestal verstaan onder "een kind".
Ook niet vermeld is dat dit gebeurde op bezet gebied, zodat je je afvraagt waar die "wegblokkades" voor zouden kunnen dienen. Is het misschien toch beter om alle Arabieren maar gewoon preventief op te sluiten? Je weet tenslotte maar nooit hoe raar ze weer eens reageren als het huis waar ze jaren aan gewerkt hebben gesloopt worden, of dat soort vernederingen en ander geweld.

Voordewind:

De aanslagen waren het hevigst en vaakst in 2002 en 2003. Daarna besloot het leger de bruine gebieden, die volledig door de Palestijnen werden beheerd, weer binnen te trekken als er aanwijzingen waren dat zich daar terroristen bevonden. Dit had effect, want de aanslagen namen drastisch af en komen nu nog maar zelden voor."De bruine gebieden"?
Hoe zouden de Palestijnen dat gebied noemen..
Het woord "binnentrekken" is ook mooi gekozen, Israëlische tanks bezetten niet, nee ze "trekken binnen".

De laatste aanslagen, waar verschillende Israëli’s bij omkwamen, werden een paar weken geleden met shovels gepleegd in Jeruzalem.

We spreken deze reis nog met Palestijnen om ook hun kant van het verhaal te horen.
We zijn benieuwd.

Men zegt hier dat de enige reden waarom de Hamas op de westelijke Jordaanover niet de macht heeft overgenomen, is dat het leger Fatah in het zadel heeft gehouden.Je meent het. "De macht overgenomen", bedoelt gij, "de verkiezingen gewonnen"?

Anders, zo vreest men hier, waren er nu ook vanuit dit gebied raketbeschietingen op Israël.We bezoeken een tehuis waar de laatste Holocaust-overlevenden worden verzorgd. Een mevrouw van 85 vertelt haar verhaal. Zij woonde met nog zevenduizend joden in de Oekraïne toen de nazi’s in 1941 haar dorp binnenvielen. Duizend werden er meteen vermoord. Van de overige zesduizend overleefden tweehonderd joden de kampen in de oorlog. Van haar veertig familieleden waren er drie over toen de Russen hen in 1944 bevrijdden. Sinds 1990 is zij met de stroom van 1,2 miljoen joden uit de Sovjet-Unie naar Israel gekomen. Ze laat vol trots haar kamer zien en zegt blij te zijn dat ze eindelijk is thuisgekomen.En gul dat de Staat Israël voor deze overlevenden is!Volgt nog wat gepraat over Somalische kaapvaart..

...Zo reageer ik vanuit Israel, via Nederland, op een kaping bij Somalië: globalisering via een blackberry. Sjaloom vanuit Jeruzalem. Je moet er maar opkomen.

groeten,
herman_m

Anoniem zei

Bah!


anzi

Bert Erends zei

Stan, het zal wel aan mij liggen, maar ik begrijp toch nog steeds niet wat er nu absurd is in je Trouw-citaat. Klopt het taalkundig niet? Ik hoopte in de reacties enige opheldering te krijgen, maar dat gebeurde niet.

Groet,

stan zei

het absurde bert is dit: Obama: We gaan samenwerken
WERELD
De leiders van Afghanistan en Pakistan zijn gisteren in Washington onder druk gezet om meer te gaan samenwerken in de strijd tegen de taliban

Met andere woorden: samenwerken komt van twee kanten: dat zit in het woord samen. vervolgens blijkt dat men niet samen tot deze beslissing is gekomen maar dat men onder druk is gezet. gebruik dan niet het woord samenwerken. dat impliceert namelijk een overeenstemming. kortom, de kop is fout, er had iets moeten staan over het onder druk zetten, want dat is het relevante feit.
stan

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...