donderdag 25 september 2008

De Israelische Terreur 438


'Nederlandse première: “Jerusalem… the East Side Story”


United Civilians for Peace organiseert op woensdag 15 oktober in samenwerking met Cinema De Balie de Nederlandse première van de documentaire Jerusalem… the East Side Story. Na de vertoning van de film wordt regisseur Mohammed Alatar geïnterviewd en vindt een discussie plaats met Alatar en Meir Margalit. Margalit is voormalig gemeenteraadslid van Jeruzalem, medewerker van een Israëlische vredesorganisatie en één van de experts uit de film. De documentaireIn 1948, toen de staat Israël werd gesticht, kwam het westelijke deel van Jeruzalem onder Israëlische controle. In 1967 bezette en annexeerde Israël het oostelijke deel. Sindsdien hebben opeenvolgende Israëlische regeringen maatregelen genomen om van Jeruzalem een stad met een Joodse meerderheid te maken. Op Palestijnse moslims en christenen wordt druk uitgeoefend om te vertrekken.
De documentaire Jerusalem... the East Side Story legt Israëls streven naar controle over Jeruzalem bloot. Maar ook de toekomst komt aan bod: Jeruzalem is de sleutel tot vrede. Prominente Israëlische en Palestijnse politici, mensenrechtenactivisten en deskundigen vertellen hoe ontwikkelingen in Jeruzalem het vredesproces torpederen.Locatie en kaartverkoopDe première vindt plaats op woensdag 15 oktober om 20.00 uur in De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam.
Kaarten kosten € 7,00 (€ 5,00 met korting). Voor meer informatie: zie http://www.debalie.nl.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...