donderdag 2 november 2006

Het Nederlandse Leger

Niet om het een of ander maar als het Nederlandse leger niet eens in staat is om in eigen land 110 paarden te redden wat doen het dan in Afghanistan, waar onder veel moeilijkere omstandigheden een veel moeilijkere klus zou moeten worden geklaard.

De NRC bericht:

'Reddingsactie paarden Marrum gestrand

Marrum, 2 nov. De eerste poging om paarden van hun door water omgeven weiland bij het Friese Marrum te redden is gestrand. Het vlot waarmee militairen een eerste deel van de ruim honderd paarden moesten bevrijden, is een aantal keren vastgelopen wegens het intussen gedaalde waterpeil.
Dat meldde een woordvoerder van defensie donderdagmorgen vroeg…. Gisteren verdonken zeker vijftien en mogelijk zelfs achttien van de paarden. Dat er nu nog paarden zullen omkomen is niet waarschijnlijk. Mogelijk moeten enkele dieren zwemmen, maar volgens deskundigen kunnen ze dat goed doorstaan, zegt Van den Berg.
Vijftig militairen werden gisteravond ingezet om 110 paarden te redden. Defensie legde twee pontons in het water van samen ongeveer 30 meter lang. Op zo'n drijvend vlot kunnen 30 tot 40 paarden tegelijk.
De pontons werden met 17 voertuigen aangevoerd vanuit Wezep (bij Zwolle), met enige vertraging omdat de bewuste eenheid juist op oefening bij Amersfoort was.'

Lees verder: http://www.nrc.nl/binnenland/article529979.ece

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...