maandag 30 oktober 2006

De Commerciele Massamedia 13






Zomaar vier berichten van de NOS teletekst geplukt:

1. 'ABN schrapt nog eens 500 banen.' 2. 'Nederland koploper in deeltijdarbeid.' 3. 'VN luidt noodklok over honger.' 4. 'Rechtse partij in regering Israel.'

Vier berichten. Vier en meer vragen.
1. Waarom vertelt de NOS niet dat het hier werk betreft dat doorgaans uitbesteed wordt aan lage lonenlanden, en dat de ABN/Amro al jarenlang miljardenwinsten maakt? Dan weet de luisteraar binnen welke kontekst ze deze informatie moeten plaatsen.

2. Waarom vertelt de NOS niet waarom Nederland de meest flexibele werknemers kent van Europa en dat desondanks voor veel politieke partijen inclusief Groen Links het ontslagrecht nog meer versoepeld moet worden, zodat de werknemers nog meer vogelvrij zijn? Dan weet de luisteraar binnen welke kontekst ze deze informatie moeten plaatsen.

3. Waarom vertelt de NOS niet dat ondanks al het gezeur over ontwikkelingshulp, de Derde Wereld meer betaald aan aflossingen van leningen dan ze aan ontwikkelingsgeld krijgen, met andere woorden dat er meer geld van zuid naar noord gaat dan omgekeerd? Dan weet de luisteraar binnen welke kontekst ze deze informatie moeten plaatsen.

4. Waarom vertelt de NOS niet dat de extreem rechtse partij die nu tot de Israelische regering is toegetreden Israel nog verder etnisch wil zuiveren door zoveel mogelijk Israelische arabieren hun Israelische nationaliteit te ontnemen? En waarom vertelt de NOS niet dat Europa dit goedkeurt? Dan weet de luisteraar binnen welke kontekst ze deze informatie moeten plaatsen.

Geen opmerkingen:

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...