dinsdag 14 november 2006

De Israelische Terreur 120


Ik ontving zojuist deze email:


13-11-2006

Persbericht

Maatschappelijke organisaties doen stemoproep voor rechtvaardigheid in het Nabije Oosten.

Een aantal Nederlandse maatschappelijke organisaties, waaronder het Humanistisch Vredesberaad, Kerk en Vrede, Mediterranean Press Europe, Nederlands Palestina Komitee (NPK), Palestijnse Gemeenschap Nederland (PGN), Stop de Bezetting (SdB), Wereldburgers, en Vrouwen in het Zwart Nederland hebben de handen ineengeslagen om de kiezer te wijzen op politieke partijen die een rechtvaardige oplossing nastreven in het eindeloze drama tussen Israël en de Palestijnen. Deze organisaties willen dat Nederland en de Europese Unie hun beleid tegen over Israël gaan wijzigen, waarbij Israël wordt gehouden aan het internationale recht.
Deze oproep wordt aan de pers gepresenteerd op woensdagochtend 15 november om 10 uur in Café Dudok, Hofweg 1-a, Den Haag. Ook zullen enkele politieke partijen aanwezig zijn om hun standpunten toe te lichten. Van GroenLinks wordt de voormalige voorzitter, Herman Meijer, verwacht en van de Socialistische Partij Krista van Velzen.
Tevens zullen aanwezig zijn Gretta Duisenberg (Voorzitter Stichting Stop de Bezetting), Brahim Bourzik (voormalig gemeenteraadslid in Rotterdam), Tariq Shadid (Palestijnse Gemeenschap Nederland) en oud-ambassadeur Jan Wijenberg.

In de betreffende oproep aan de kiezer staat ook “de rechtvaardigheids-thermometer”, een simpele maar zeer duidelijke weergave van de verschillende politieke standpunten inzake de Palestijns-Israelische kwestie. Een veelzeggende illustratie over de grondverdeling maakt de stemwijzer compleet en overtuigend.

- - - - - - - - - - - - -
Voor inlichtingen:
J. Wijenberg, Stop de Bezetting, oud-ambassadeur
Tel: 070 - 345.4799 06 - 516.388.80

Geen opmerkingen: