zondag 28 mei 2023

Russische Militaire Superioriteit in Oekraine

 

De strijdkrachten in Kiev hebben acht voertuigen verloren als gevolg van recente precisieaanvallen met Lancet-munitie door het Russische leger. Russische nieuwsbronnen deelden video's van de stakingen tussen 16 en 27 mei. De aanvallen beschadigden of vernietigden een M113 gepantserde personeelsdrager van Amerikaanse makelij, vijf ongeïdentificeerde gepantserde voertuigen en twee aangepaste SUV's, die meestal worden gebruikt door Oekraïense speciale troepen en buitenlandse huurlingen.
De ZALA Aero Group, een dochteronderneming van de Russische defensiegigant Kalashnikov Concern, produceert twee versies van de Lancet, de Izdeliye-52 met een uithoudingsvermogen van 30 minuten en een kernkop van één kilogram en de grotere Izdeliye-51 die een uithoudingsvermogen van 40 minuten heeft en is bewapend met een kernkop van drie kilogram.
De rondhangende munitie vliegt naar het aangewezen gebied met een GLONASS-ondersteund traagheidsnavigatiesysteem. Na aankomst in het gebied maakt de operator gebruik van een elektro-optisch systeem aan boord via een tweerichtingsdatalink om het doel te detecteren, te volgen en te vergrendelen. Een laser-range systeem regelt dan de detonatie van de kernkop.
In het begin van de speciale militaire operatie gebruikte het Russische leger lancetmunitie alleen tegen hoogwaardige doelen van Kiev-troepen, zoals houwitsers, hoofdgevechtstanks, luchtverdedigingssystemen en radars. Onlangs is het bereik van doelen echter uitgebreid met lichte voertuigen, waarschijnlijk als gevolg van een toename van de productie van het systeem.
Volgens Lostarmour.info, een website die militaire verliezen bijhoudt, zijn sinds begin maart 54 Lancet-aanvallen gedocumenteerd, meer dan het dubbele van het aantal dat slechts drie maanden geleden werd geregistreerd.
Oekraïense pogingen om de Lancet te stoppen met luchtverdedigingsvuur, elektronische oorlogsvoeringssystemen en tegenmaatregelen hebben tot nu toe weinig tot geen succes gehad.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...