dinsdag 20 december 2022

Jerry Afriyie Als Ashanti Profiteur

Jerry Afriyie: 'Juiste woorden, nu nog de juiste daden'

Jerry Afriyie, van stichting Nederland Wordt Beter, noemt in de extra uitzending van het NOS Journaal de toespraak 'de juiste woorden.' 'Maar nu nog de juiste daden. Ik wil dat er echt samengewerkt wordt met de nazaten en met de zwarte gemeenschap in Nederland, zodat de achterstelling weggewerkt wordt.'

https://nos.nl/collectie/13918/liveblog/2457022-geld-uit-fonds-naar-monument-sint-eustatius-sint-maarten-wijst-excuses-niet-af

Die Jerry Afriyie is een brutale knaap. Hij wil zich als nakomeling van een Afrikaans slavenhandelarenvolk  verrijken via het leed van anderen. Leest u maar:

Jerry King Luther Afriyie (Bechem, Ghana30 april 1981) is een Nederlandse activist en leider van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Daarnaast is hij coördinator en een van de oprichters van de Stichting Soul Rebel Movement. Onder de naam Kno'ledge Cesare treedt hij op als dichter en rapper. Hij geeft lezingen, optredens en gastlessen voor de stichting Nederland Wordt Beter... Afriyie is geboren in Bechem, Ghana, en is Ashanti.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jerry_Afriyie

Trots noemt hij zich een Ashanti. En dan nu toch afgekocht willen worden? Ho eens, Jerry: jij bent en 'con man,' want je weet net als ik dat:

By the early 19th century, Ashanti territory covered nearly all of present-day Ghana, including the coast, where the Ashanti could trade directly with the British. In exchange for guns and other European goods, the Ashanti sold gold and slaves, usually either captured in war or accepted as tribute from conquered peoples. As they prospered, Ashanti culture flourished. 

https://www.pbs.org/wonders/Episodes/Epi3/3_wondr1.htm

Dus als afstammeling van een slavenhandelarenvolk, wil jij nu schadeloos worden gesteld. Voor wat? Dit lijkt verdacht veel op oplichting. Ik zou zeggen, laten ook mensen zoals jij en andere Ghanese Nederlanders de echte gedupeerden financieel schadeloos stellen. Dat mijn collega's van de NOS dit alles kennelijk niet weten is bijna even schandelijk als jouw schijnheiligheid. Weerzinwekkend allemaal, en volgende keer een toontje lager. 






Geen opmerkingen:

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...