maandag 14 februari 2022

Tenslotte geeft Der Spiegel ook toe dat de VS Rusland bedrogen heeft

 

NAVO-uitbreidingen: Tenslotte geeft Der Spiegel 

ook toe dat de VS Rusland bedrogen heeft

navo-uitbreidingen:-tenslotte-geeft-der-spiegel-ook-toe-dat-de-vs-rusland-bedrogen-heeft

14-02-22 10: 00: 00, 

De westerse media beweren altijd dat Rusland liegt wanneer het de VS ervan beschuldigt ten tijde van de Duitse hereniging beloofd te hebben de NAVO niet naar het oosten uit te breiden. Der Spiegel bevestigt nu uitgerekend het Russische standpunt.

De vraag of de VS Gorbatsjov destijds hebben beloofd dat de NAVO na de Duitse hereniging niet “één duim” naar het oosten zou worden uitgebreid, is in de westerse media omstreden. Meestal wordt beweerd dat Rusland het alleen maar verzonnen heeft. Onlangs nog zei NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg hierover in een interview met Spiegel: 

“Dat is gewoon niet waar, zo’n belofte is nooit gedaan, er is nooit zo’n achterkamerdeal geweest. Dat is gewoon onjuist.”

Dat was een regelrechte leugen, want de notulen van de besprekingen uit die tijd zijn al lang openbaar en in de archieven van zowel de VS als Rusland zijn volledig consistente verklaringen te vinden van Europese en Amerikaanse politici uit die tijd die Gorbatsjov beloofden dat de NAVO na de Duitse hereniging niet “één centimeter” naar het oosten zou uitbreiden.

” Lees verder


Geen opmerkingen:

The Great Transformation

  Thomas Fazi @battleforeurope Karl Polanyi, one of the twentieth century’s most insightful and influential socialist thinkers, passed away ...